Realitatea TV, amendată de CNA, din cauza unei emisiuni în care a fost discriminată etnia maghiară

Realitatea TV, amendată de CNA, din cauza unei emisiuni în care a fost discriminată etnia maghiară
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de joi, să amendeze cu 20.000 de lei emisiunea "Jocuri de putere" difuzată pe 3 şi 10 martie, în care au fost făcute afirmaţii care au discriminat etnia maghiară, potrivit majorităţii membrilor CNA.

Sancţiunea a fost aplicată la propunerea membrului CNA Monica Gubernat, cu şase voturi "pentru" (Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu, Christian Mititelu şi Cristina Trepcea) şi două "împotrivă" (Florin Gabrea şi Valentin Jucan).

Potrivit CNA, în ediţia din 3 martie a emisiunii "Jocuri de putere", moderatorul Rareş Bogdan a salutat telespectatorii în limba maghiară, apoi a spus: "În curând, o limbă obligatorie în toate localităţile din Transilvania (...) Astăzi, Victor Ponta s-a pus în genunchi. De ce? Nu pentru binele populaţiei - surori, frate, ce doriţi, asociată, ce doriţi dumneavoastră". Rareş Bogdan a mai spus în introducerea sa că populaţia maghiară are aceleaşi probleme ca şi majoritarii români, economice şi sociale. Rareş Bogdan a adăugat: "Felicit pe domnul Kelemen Hunor, îl felicit pe domnul Marko Bella, cu sinceritate, îl felicit pe domnul Verestoy Atilla, îl felicit pe domnul Borbely Laszlo pentru că a reuşit să mai îngenuncheze un tânăr aspirant la poziţia de trădător a intereselor a 7,4 milioane de cetăţeni care au crezut că Victor Ponta poate fi viitorul unei naţii". Între titlurile afişate pe ecran se număra "Ponta în genunchi".

Citit 927 ori Ultima modificare Joi, 13 Martie 2014 13:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.