Reprezentanții Bisericilor ortodoxe îndeamnă creștinii să voteze la alegerile europarlamentare

Reprezentanții Bisericilor ortodoxe îndeamnă creștinii să voteze la alegerile europarlamentare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Membrii Comitetului Reprezentanților Bisericilor Ortodoxe pe lângă Uniunea Europeană (CROCEU) îi încurajează pe creștini să ia parte în mod activ la alegerile europarlamentare din perioada 22 - 25 mai, contribuind astfel la "perfecționarea proiectului european".

Membrii Comitetului Reprezentanților Bisericilor Ortodoxe pe lângă Uniunea Europeană (CROCEU) s-au întâlnit la Bruxelles și au hotărât să publice un comunicat în vederea apropiatelor alegeri care vor avea loc în cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, pentru a fi aleşi cei 751 de membri ai Parlamentului European în următorii cinci ani, se arată pe site-ul reprezentanţei BOR pe lângă instituţiile europene.

Creştinii sunt astfel îndemnaţi să participe la acest scrutin, considerat de importanţă maximă.

"Asigurarea unei cât mai largi participări la exercitarea acestui drept democratic este de importanță maximă. Niciun stat - sau parte a unui stat - nu poate face față de unul singur provocărilor din ce în ce mai mari ale unei lumi aflate într-un rapid proces de globalizare. Participarea creștinilor la aceste alegeri stă la baza credinței că este nevoie de încurajarea cât mai multor factori de a lucra împreună pentru o lume mai bună, în spirit de solidaritate. Uniți, suntem mai puternici", afirmă CROCEU.

CROCEU este format din reprezentanții la Bruxelles ai Patriarhiei Ecumenice, Patriarhiei Moscovei, Patriarhiei Române, Bisericii Ciprului și Bisericii Greciei.

În România, alegerile europarlamentare vor avea loc la 25 mai.

Citit 1279 ori Ultima modificare Duminică, 16 Martie 2014 15:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.