Încă o facilitate pentru BUGETARI: TICHETE DE VACANŢĂ

Încă o facilitate pentru BUGETARI: TICHETE DE VACANŢĂ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Instituţiile pot acorda angajaţilor vouchere de vacanţă de maximum şase salarii minime brute


Bugetarii vor primi tichete de vacanţă în valoare de maxim 5.100 de lei, a decis, marţi, Camera Deputaţilor, potrivit Mediafax.

Tichetele nominale vor putea fi folosite numai în ţară, inclusiv în pensiuni agroturistice, şi nu pot fi făcute cadou altcuiva.

Aceste vouchere de vacanţă se vor emite numai online şi vor fi suportate integral de angajatori. Prestarea serviciilor achiziţionate prin intermediul voucherelor se va face în unităţile turistice autorizate de Autoritatea Naţională pentru Turism, iar comisionul maxim perceput de aceste agenţii nu va putea depăşi zece la sută din valoarea pachetului de servicii oferit. Aceste vouchere vor putea fi utilizate doar pentru achiziţionarea de servicii turistice pe teritoriul României.

Proiectul prevede că tichetele de vacanţă pot fi acordate de angajator, acesta nefiind obligat, ci doar stimulat să le includă în pachetul salarial.

Angajatul care va beneficia de vouchere de vacanţă nu va mai primi, în cursul anului fiscal, prime de vacanţă sau bilete de odihnă.

Valorile nominale permise pentru voucherele de vacanţă sunt: 10, 20, 30, 40 şi 50 lei.

"Nivelul maxim al sumelor care pot fi acordate salariaţilor sub formă de vouchere de vacanţă reprezintă contravaloarea a 6 salarii de bază minime brute pe ţară garantate în plată, pentru un salariat, în decursul unui an fiscal", se arată în proiect.

Camera Deputaţilor este for decisional cu acest proiect.

Citit 12952 ori Ultima modificare Marți, 03 Iunie 2014 19:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.