Mircea Băsescu, fratele şefului statului, a fost trimis în judecată
Foto: Sursa foto: reporterntv.ro

Mircea Băsescu, fratele şefului statului, a fost trimis în judecată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mircea Băsescu, fratele preşedintelui României, a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru trafic de influenţă, după ce a cerut mari sume de bani de la membrii familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanţa, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Mircea Băsescu a fost arestaţ în 20 iunie, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele şefului statului. Fratele preşedintelui este acuzat că, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care interlopul era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot. Anchetatorii susţin că, în schimbul banilor, Mircea Băsescu ar fi promis că va interveni la judecători să dispună fie condamnarea lui Bercea Mondial la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

Şi Marian-Adrian Căpăţână, de asemenea aresta în 20 iunie, a fost trimis în judecată pentru complicitate la trafic influenţă.

Citit 890 ori Ultima modificare Luni, 14 Iulie 2014 16:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.