ESTE OFICIAL: S-a mai propus o ZI LIBERĂ. Despre ce este vorba

ESTE OFICIAL: S-a mai propus o ZI LIBERĂ. Despre ce este vorba
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Părinţii şi reprezentanţii legali ai copiilor vor beneficia de una sau de două zile libere pe an, neplătite de angajator, în care pot verifica starea de sănătate a copiilor lor.

Potrivit unui proiect pus în dezbatere publică de Ministerul Sănătăţii, sunt luaţi în considerare copiii minori, cu vârste cuprinse între 0 şi 18 ani, aflaţi în îngrijirea şi întreţinerea părinţilor sau a reprezentanţilor legali.

„Persoanele prevăzute de actul normativ vor beneficia de una sau două zile lucrătoare libere pe an, în funcţie de numărul de copii, fără obligaţia angajatorului de a plăti drepturile salariale aferente. Prin acordarea acestei zile lucrătoare libere, se asigură posibilitatea părinţilor sau reprezentanţilor legali ai copiilor, de a verifica anual starea de sănătate a copiilor minori”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Condiţii de acordare

Proiectul prevede că pentru familiile sau persoanele cu doi copii se va acorda tot o zi lucrătoare liberă pe an, ca şi în cazul unui singur copil, însă pentru familiile sau persoanele cu trei sau mai mulţi copii se vor acorda două zile lucrătoare libere pe an, consecutive sau separate, după cum decide angajatorul.

Pentru a putea obţine ziua liberă, părinţii sunt nevoiţi să prezinte o declaraţie pe propria răspundere din care să rezulte faptul că în anul respectiv celălalt părinte sau reprezentant legal nu a solicitat ziua lucrătoare liberă şi nici nu o va solicita, precum şi o copie a documentului din care să rezulte calitatea de reprezentant legal al copilului, după caz. Vizita la medic poate fi efectuată în sistemul public de sănătate sau în sistemul privat.


CITEŞTE ŞI: MEDICII AVERTIZEAZĂ: Sărăcia - "virusul" celor mai răspândite boli

Citit 3064 ori Ultima modificare Duminică, 30 August 2015 14:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.