AGLOMERAȚIE la punctele de trecere a frontierei. Premierul cere soluţii pentru eliminarea cozilor de la graniţe

AGLOMERAȚIE la punctele de trecere a frontierei. Premierul cere soluţii pentru eliminarea cozilor de la graniţe
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Premierul Sorin Grindeanu i-a cerut, ieri, ministrului de Interne, Carmen Dan, să se deplaseze astăzi la punctele de trecere a frontierei, unde deja au început să se formeze cozi, solicitându-i totodată să găsească soluţii, împreună cu reprezentanţii Poliţiei de Frontieră, pentru ca românii care se întorc în ţară de Paşti să nu aştepte la graniţe, informează News.ro.

"Am văzut, în ultimele zile, cozi la punctele de trecere de frontieră. Sunt convins că în zilele următoare toate aceste cozi se vor mări, având în vedere că se apropie sărbătorile de Paşti şi foarte mulţi români, care lucrează în străinătate, se întorc acasă. Eu nu vreau să intrăm în detalii, poate aveţi un dialog şi cu MAE în legătură cu partenerii noştri din Ungaria, pentru că acolo sunt cozile cele mai mari. Pe mine mă interesează - cred că pe orice român care vine acasă, după multe ore de condus - să intre cât mai repede în ţară. Eu cred că cel mai bine e să vă duceţi acolo. Îl luaţi şi pe şeful Poliţiei de Frontieră şi vă duceţi în zilele următoare, poate chiar mâine (astăzi - n.r.), să vedeţi la faţa locului care e situaţia”, i-a cerut premierul Sorin Grindeanu ministrului de Interne, Carmen Dan.

Prim-ministrul a menţionat că a discutat cu responsabilii de la punctul de trecere Nădlac, unde se aşteaptă foarte mult, ”adică în jur de două ore, dar acest timp va creşte dacă nu se iau măsuri”. ”Chiar vreau soluţii şi vă rog frumos să găsiţi soluţii cu cei de la Poliţia de Frontieră, astfel încât, mai ales acum, să evităm situaţii neplăcute”, a solicitat Grindeanu, precizând că este vorba despre două puncte de trecere cu probleme, respectiv Nădlac şi Giurgiu.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a spus că există deja un plan de măsuri. ”Este cunoscut că în această perioadă avem o afluenţă mare pe punctele de trecere a frontierei, pentru că ne aşteptăm concetăţenii să se întoarcă acasă de sărbători. (...) Derulăm aceste demersuri susţinute. Eu ţin legătura în permanenţă cu cei responsabili pe parte de poliţie de frontieră. În acest plan, eu am trecut şi aceste deplasări ale mele, personal, în punctele de trecere a frontierei, pe care le-am identificat cu probleme”, a explicat Carmen Dan.

Numărul persoanelor care intră şi ies din ţară va creşte în perioada dinaintea Paştelui, cele mai tranzitate fiind graniţele cu Ungaria, Bulgaria şi Republica Moldova, a anunţat, duminică, Poliţia de Frontieră.

Citit 825 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Aprilie 2017 19:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.