Destinații care vindecă suferința în dragoste

Destinații care vindecă suferința în dragoste
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Dacă treci printr-una dintre acele perioade nefaste ale vieții, în care toate culorile universului par că au luat-o la sănătoasa simultan cu jumătatea vieții, află cât de repede se șterge suferința cu buretele când călătorești în destinațiile de mai jos.

Stai acum și te întrebi dacă nu-i cumva vreo defecțiune în sistemul tău, pentru că restul lumii pare să se descurce mult mai bine. Toate astea în vreme ce privești compulsiv ecranul telefonului la fiecare 20 de secunde, deși volumul este dat la maxim, telefonul se află la 1 cm de capul tău și oricum n-ar avea cum să-ți scape vreun mesaj primit. E greu! E greu și, deși știi că o să supraviețuiești, nu vrei decât să treci mai repede peste această durere și să-ți amintești cât de frumos poate soarele să strălucească atunci când are chef. Consideră-te norocos pentru faptul că ai ajuns aici și soluția se află nu mai departe de câteva scroll-uri în jos. Dacă în locul în care te afli, afuriseniei de soare nu pare să-i treacă nici prin cap să strălucească drăgălaș, dă fuga într-una dintre destinațiile listate mai jos și vindecă-ți buna și bătrâna inimă de toate vicistitudinile existenței actuale.

Zagreb, Croația

Fără doar și poate, primul loc zagrebian unde trebuie să aterizezi este… Muzeul Relațiilor Destrămate, un loc înțesat de relicve aparținând unor povești de dragoste terminate exact ca a ta. Se spune că ar fi cel mai vizitat obiectiv al orașului și că obiectele, de o puternică valoare emoțională, sunt prezentate alături de o poveste ce trezește pe rând durere, bucurie, furie, dragoste, iar până la final o să-ți vezi emoțiile făcute harcea-parcea ca și cum ai fi trăit toate cele citite. La ce ți-ar servi asta? Ei bine, în cazul în care ți-ai închipuit pentru o secundă că numai tu știi cu adevărat ce-i suferința pe lumea asta…Îndreaptă-te apoi spre Orașul Superior, un loc ce aparține zidurilor istorice și turnurilor din vremuri medievale, ia-i la pas străduțele, pasajele secrete, micile muzee și galerii de artă și lasă-te purtat de cugetări adânci. 

Havana, Cuba

Ascultă și ia aminte: odată ajuns pe pământ latin, dragostea, telenovelele și inimile frânte o să ți se înfățișeze mai firești decât aerul pe care-l respiri. Și în vreme ce noi, în situații de criză emoțională, ne flagelăm în suferință auto-impusă, cubanezii o rezolvă cu salsa și cu rom. Dacă vrei să dai uitării tortura privitului la telefon de un milion de ori pe minut, înhamă-te la subțioară cu o sticlă sănătoasă de alcool național și înscrie-te la cursuri de salsa. Provoacă dependență și să nu te mire dacă aceeași adicție ți-ar putea trezi în sânge și proful/profa de salsa cu unduitul de șolduri și mișcările pasionale de piept. Mare atenție, însă, că doar nu vrei s-o dai din lac în puț! După ce-ai asudat fiecare picătură de suferință, pornește-o la fotografiat străzile și clădirile încărcate de culoare. Gonește-o pe plajă și surprinde-te cum faci vânzare barului cu mojito, cuba libre, daiquiri și gin cubanez. Lasă-te sedus fără opreliște de spiritul de voie bună al localnicilor, asezonat cu glume deocheate și pași de dans administrați atent la fiecare 2-3 propoziții.

Roma, Italia

Probabil numai gândul la Roma și deja simți cum durerea începe să-și piardă serios din foc. Să străbați străzile Romei, asistând pe viu la cultura, arta și tot ce a dat mai bun civilizația e medicament curat. Surprinde-te cum arunci cu monede în Fontana di Trevi, departe-departe de individul cu pricina și o să se simtă ca o gură de aer proaspăt, de care aveai numaidecât nevoie. Și pentru că ai venit aici întru vindecare, permite-ți toate înghețatele care-ți ies în întâmpinare și-ți dau binețe, încearcă toate felurile de pizza inventate vreodată și răsfață-te cu Prosecco, Negroni și Aperol Spritz fără să-ți pese nicicum care este poziția soarelui pe cer și ora din cadran.

(preluare de pe everydaynews.ro)

Citit 2673 ori Ultima modificare Duminică, 04 Iulie 2021 02:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.