Destinații de vacanță ieftine și frumoase în România

Destinații de vacanță ieftine și frumoase în România
Locuri prietenoase şi cu sufletul, şi cu bugetul
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Pentru că ştim prea bine că vreţi cu toţii să trageţi o fugă prin zone frumoase ale ţării, în care să vă încărcaţi bateriile, dar bugetul din această perioada nu e cel mai mare ajutor, iată câteva destinaţii de vacanţă ieftine din România.

Fundata

Parcă desprinsă din poveştile cu bunici care stau la gura sobei, tricotează şi le spun copiilor basme de demult, Fundata este un loc în care n-ai cum să nu-ţi încarci bateriile, oricât de mult te-ar stresa gândul că trebuie să te întorci în curând la serviciu. Fundata se poate mândri nu doar cu peisajele montane extraordinare sau cu apropierea de Bran şi de Parcul Naţional Piatra Craiului, ci şi cu faptul că se află la altitudinea de 1304 metri. Dacă se întâmplă să nu găsiţi cazare în această perioadă în Fundata, sunt şanse mari să puteţi face o rezervare în Şirnea şi Fundăţica, satele apropiate şi care beneficiază de acelaşi decor de basm. Preţul pentru o noapte de cazare în camera dublă cu baie privată începe de la 80 de lei în pensiunile din Fundata.

Păltiniş

La Păltiniş, cea mai veche şi mai înaltă staţiune montană din România, aflată la o altitudine de 1440 de metri, găsiţi cazare începând cu 80 de lei camera dublă, cu baie privată. Găsiţi acolo pârtie de schi, clădiri de importanţă istorică, construite la finele secolului XIX, casa memorială Constantin Noica şi, cel mai important, aer curat şi mulţi, mulţi brazi, staţiunea fiind situată într-o pădure de conifere. Şi dacă ajungeţi la Păltiniş, ajungeţi şi în Mărginimea Sibiului şi, evident, la Sibiu, adică puteţi îmbina în vacanţa voastră relaxarea şi degustatul mâncărurilor tradiţionale cu o ieşire culturală în şarmantul Sibiu şi împrejurimile lui.

Durău

Una dintre cele mai puţin exploatate zone ale ţării, dar şi una dintre cele mai frumoase este cea a Munţilor Ceahlău. Durău stă bine la poalele lor şi îi primeşte pe turişti cu peisaje încă neafectate de prea multă mână de om, mâncare autentic moldovenească, oameni ospitalieri, posibilitatea de a te da cu sania sau schiurile, de a merge pe diverse trasee turistice sau de a vedea şi celebra cascadă Duruitoarea. În Durău şi în localităţile învecinate se află şi destule obiective de interes religios, datând chiar din secolul al XVIII-lea, iar în apropiere se găseşte şi lacul de acumulare de la Izvorul Muntelui, Lacul Bicaz. La Durău cazarea începe de la 60 de lei pe noapte, camera dublă cu baie privată.

Soveja

Dacă vreţi să vă afundaţi pentru câteva zile într-o oază de linişte, atunci trebuie să mergeţi la Soveja. Cunoscută drept staţiunea cu cel mai ridicat nivel de ozon din Europa şi renumită pentru că ar fi locul de naştere al celebrei balade Mioriţa, Soveja începe uşor-uşor să-şi reintre în drepturi şi să fie căutată de cei care îşi doresc o altfel de vacanţă, ferită de agitaţia unei staţiuni mari. Iar dacă ne gândim că tot 60 de lei este şi cea mai ieftină cameră dublă cu baie într-o pensiune din Soveja, putem fi siguri că o vacanţă aici nu ne va usca prea tare portofelul.

Citit 4793 ori Ultima modificare Duminică, 24 Octombrie 2021 11:33

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.