Alege un concediu în Vatra Dornei, perla Bucovinei

Alege un concediu în Vatra Dornei, perla Bucovinei
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Vatra Dornei este o mirifică stațiune montană din județul Suceava. Poate ești tentat să crezi că turismul în această zonă este recent. Însă, aici sporturile de iarnă se practică încă din secolul al XIX-lea. Tot de atunci, Vatra Dornei este recunoscută și ca o importantă stațiune balneară.

Destinația ideală de concediu 

Fiind situată în Carpații Orientali, Vatra Dornei nu îți oferă doar posibilitatea de a practica sporturi de iarnă la standarde europene. Pe lângă acestea, îți oferă și peisaje unice în România, atât vara, cât și iarna, atât în regiunile locuite, cât și în cele montane. De asemenea, Vatra Dornei este locația recomandabilă pentru cei care caută băi naturale, cu proprietăți vindecătoare. Apele de aici ameliorează bolile de mușchi, de oase, dar și cele de la organele interne. Mai mult decât atât, Vatra Dornei este un loc ce poate fi vizitat în absolut orice anotimp. Spre deosebire de alte stațiuni montane, aici te bucuri vara de verdeață și răcoare, toate așezările turistice fiind perfect funcționale. Desigur, iarna te bucuri de sporturile de iarnă și simți pe pielea ta ce înseamnă o iarnă adevărată la munte. Îți recomandăm să iei o cazare în Vatra Dornei și să te bucuri aici de un concediu în inima naturii. Vei constata că acest mic orășel de munte este așezat într-o depresiune, fiind înconjurat de Munții Giumalău, Bistriței, Călimani, Rodnei și Obcina Mestecăniș. Practic, în orice direcție privești, vezi munții cum te veghează de acolo, de sus. Pentru iubitorii de alpinism, sporturi de iarnă și munte, nu există loc mai frumos în România decât Vatra Dornei!

Pârtiile de schi din Vatra Dornei

Și ca să îți punem pofta de a schia pe jar, îți spunem și care sunt pârtiile pe care poți schia în voie în Vatra Dornei:

  • Pârtia Dealu Negru, denumită și Pârtia Telescaun, cu o lungime de 3.200 de metri (a doua ca lungime din România). Diferența de nivel: 400 metri. Grad de dificultate: mediu. Instalație de zăpadă artificială: da. Telescaun: da. Recomandată pentru amatori mai mult decât pentru profesioniști.
  • Pârtia Parc, cu o lungime de 900 metri. Diferența de nivel: 150 metri. Grad de dificultate: mediu. Tunuri de zăpadă: da. Iluminare nocturnă: da. Telescaun: da. Secțiune specială pentru copii: da.
  • Pârtia Poienița, denumită și Pârtia Parc 2, cu o lungime de 550 metri. Diferența de nivel: 50 metri. Grad de dificultate: redus. Este perfectă pentru începători și copii.
  • Pârtia Veverița, cu o lungime de 780 metri. Diferența de nivel: 200 metri. Grad de dificultate: mediu. Iluminat nocturn: da. Instalație de zăpadă artificială: da. Teleschi: da.
  • Pârtia Dealu Runc, dedicată schiului de fond. Lungime traseu: 5.000 metri. Grad de dificultate: scăzut. Iluminare nocturnă: nu. Instalație de zăpadă artificială: nu. Teleschi: nu. Este recomandată începătorilor.

Acum că știi care sunt pârtiile pe care poți schia în Vatra Dornei, hai! Fă-ți bagajele și du-te într-o excursie de vis la munte împreună cu prietenii sau familia!

Citit 2718 ori Ultima modificare Duminică, 16 Ianuarie 2022 10:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.