Cele mai frumoase oraşe din lume
Foto: În foto, imagine din Florenţa

Cele mai frumoase oraşe din lume
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Publicaţia Huffington Post prezintă o listă cu 10 dintre cele mai frumoase şi inedite oraşe din lume. Unele dintre ele nu sunt incluse de obicei în topurile de turism, deşi sunt deosebit de pitoreşti şi primitoare.

Zanzibar, Tanzania

Zanzibar, din Tanzania, este un oraş „magic”, scrie Huffington Post. Are plaje de vis, mărginite de apa turcoaz a mării, iar centrul istoric este deosebit. „Oraşul de piatră”, cum se numeşte această zonă veche, este plin de mori de vânt, case din piatră şi moschei frumos înşiruite pe străduţele înguste. Turiştii au de unde alege, pentru că aici sunt multe cafenele, restaurante, magazine şi bazaruri.

Sarajevo, Bosnia

Sarajevo, capitala Bosniei, este un oraş foarte frumos, situat în Alpi, pe cursul râului Miljacka. Are o arhitectură istorică deosebită, biserici, moschei şi clădiri vechi. Este un loc impresionant pentru că păstrează încă urmele războiului care l-a distrus în mare parte. Multe clădiri în ruine se păstrează încă în această formă.

Florenţa, Italia

Florenţa este o operă de artă în sine. Oraşul medieval are numeroase palate, biserici şi sculpturi considerate printre cele mai frumoase din lume. Turiştii amatori de restaurante romantice sau de cluburi de noapte nu vor regreta nici ei această alegere, pentru că Florenţa oferă de toate şi nu va dezamăgi pe nimeni.

Sevilia, Spania

Sevilia, oraş aflat în regiunea spaniolă Andalusia, este ideal pentru iubitorii de cultură sau de lux. Aici sunt magazine foarte scumpe, dar şi obiective turistice deosebite, accesibile oricui: Catedrala, Alcazar, cel mai vechi palat regal din Europa, Rio de Guadalquivir.

Praga, Cehia

Praga, capitala Cehiei, este un oraş celebru pentru clădirile medievale, terasele de bere şi cluburile deosebite. Cele mai importante obiective turistice din centrul vechi pot fi vizitate în doar câteva zile.

Totuşi, turiştii ar putea poposi aici mai mult timp, pentru că în fiecare zi pot descoperi locuri noi, străduţe şi detalii unice, care sunt trecute cu vederea într-un circuit rapid.

Reykjavik, Islanda

Reykjavik, capitala Islandei, are o frumuseţe unică în lume. Portul este scăldat în apele albastre ale oceanului, iar linia orizontului este mărginită de vulcanul Esjan. Turiştii care vin aici iarna pot admira aurora boreală, un fenomen natural impresionant.

Chiang Mai, Thailanda

Chiang Mai, din Thailanda, este un centru religios budist foarte important, dar este recunoscut şi ca un mare centru de comerţ. Străzile oraşului sunt pline de negustori ambulanţi care vând tot felul de produse, dar şi de restaurante tradiţionale. Turişii pot vizita numeroasele temple budiste, decorate opulent cu statui aurite.

New York, USA

New York este unul dintre cele mai fascinante oraşe din lume, scrie Huffington Post. Este destinaţia perfectă pentru orice turist. Cele mai cunoscute obiective sunt Broadway, Times Square şi Central Park. Aici distracţia nu se termină niciodată: mereu au loc spectacole, sunt multe cluburi şi restaurante pentru toate gusturile şi posibilităţile. Agitaţia permamentă de pe străzile oraşului dispare în marile parcuri, care oferă un refugiu relaxant şi necesar.

Milano, Italia

Milano este un oraş care îmbină perfect vechiul şi noul. Este capitala mondială a modei şi design-ului, cu magazine care oferă produse create de celebrii Armani sau Versace, de asemenea este cel mai mare centru financiar din Italia. Totodată, Milano are o arhitectură istorică deosebită, cel mai cunosc obiectiv fiind Domul. Şi restaurantele sunt de top, oferind meniuri delicioase, concepute de unii dintre cei mai buni chefi din lume.

Paris, Franţa

Parisul, desigur, nu poate lipsi din niciun top al celor mai frumoase oraşe din lume. Modern, dar păstrând totodată farmecul de odinioară, capitala Franţei este un adevărat paradis pentru turistul interesat de muzee, teatre sau care vrea să descopere delicatesele culinare specifice acestei ţări. La tot pasul sunt restaurante, cafenele, terase şi bistrouri. Magazinele de lux şi cabaretele completează perfect acest oraş al plăcerilor şi iubirii.

Citit 3954 ori Ultima modificare Duminică, 06 Decembrie 2015 02:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.