Bansko, Bulgaria | Cea mai ieftina staţiune de schi din Europa

Bansko, Bulgaria | Cea mai ieftina staţiune de schi din Europa
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Staţiunea de schi Bansko din Bulgaria este în continuare cea mai ieftină din Europa. Imediat sub ea se află staţiunea Kranjska Gora din Slovenia, dovedind că iubitorii de sporturi de iarnă din România şi nu numai trebuie să se îndrepte spre estul continentului pentru a beneficia de cele mai avantajoase oferte, informează independent.co.uk.

Serviciile esenţiale de care ai nevoie în vacanţa de schi, cum ar fi închirierea de echipamente, biletele pentru telescaun sau teleferic şi taxele pentru cursuri de schi pentru o perioada de şase zile, plus o masă şi băuturi pe pârtie costă 320 de euro (271 lire sterline) în Bansko.

Acelaşi sejur te ajunge în staţiunea Kranjska Gora din Slovenia la 378 euro (338 lire sterline). Preţul este cu 20 la sută mai mare decât în sezonul 2015-2016. La polul opus se află staţiunea Zermatt din Elveţia, clasificată drept cea mai scumpă dintre cele 20 de staţiuni montane europene, incluse în raportul anual Post Office Travel Money Ski.

Un sejur similar cu cel din Bansko ajunge în Zermatt la 977 de euro (876 lire sterline). Primele cele mai scumpe staţiuni de schi din Europa se află toate în Elveţia, însă preţurile acestora sunt semnificativ depăşite de staţiunile din America de Nord.

Dintre cele şase staţiuni din Statele Unite şi Canada incluse în raport, cea mai scumpă s-a dovedit staţiunea Breckenridge din Colorado, unde un sejur costă în medie 1.270 de euro (1.135 lire sterline).

Cele mai ieftine cinci staţiuni de schi din Europa: Bansko (Bulgaria), Kranjska Gora (Slovenia), Sestriere (Italia), Livigno (Italia) şi Ellmau (Austria)

Perla turismului montan din Bulgaria

Oraşul Bansko este situat la 925 metri deasupra nivelului mării, la poalele muntelui Pirin, sub cea mai mare şi cea mai frumoasă parte a muntelui - zona Karst. La o distanţă de 160 km de capitala Sofia, 60 km de Blagoevgrad şi 6 km de Răzlog, Bansko este una dintre cele mai mari staţiuni montane din Bulgaria. Dacă adăugăm şi valoarea arhitecturală şi istorică a staţiunii, Bansko devine perla turismului montan din Bulgaria.

Cel mai înalt vârf al muntelui Pirin este vârful Vihren, aflat la o altitudine de 2.914 metri. Bansko se poate mândri cu cel mai modern centru de schi din ţară, iar pârtiile de schi se întind între 2.000 - 2.600 metri altitudine. De asemenea, Bansko este zona unde găseşti cea mai bună zăpadă şi cel mai lung sezon de schi din Bulgaria. Acesta se deschide oficial la 15 decembrie şi se închide la 15 mai. Este un loc excelent pentru schi în timpul iernii şi pentru drumeţii în timpul verii. Într-o zi frumoasă, cu vizibilitate bună, te poţi bucura de o privelişte absolut minunată asupra muntelui Pirin, în special dacă te afli pe pârtiile de schi. Mergi pe pârtii cel puţin o dată în timpul vacanţei, chiar dacă nu ştii să schiezi. Vei fi fascinat de privelişte!

Staţiunea se adresează în principal începătorilor şi este posibil să te plictiseşti la un moment dat, dacă eşti schior avansat. De asemenea, nu te aşteaptă ca pârtiile să fie curăţate prea des. Poţi închiria echipamente de schi la prima staţie şi poţi obţine inclusiv o reducere la biletul pentru teleschi. Există posibilitatea să-ţi cumperi un schi-pass pentru mai multe zile sau pe o jumătate de zi, începând cu ora 12:30 - 13:00, în fiecare zi.

Drumeţii montane, în timpul verii

După închiderea sezonului de iarnă, Bansko este un punct de plecare popular pentru diverse excursii montane, atât pe Muntele Pirin, cât şi pe munţii din apropiere - Rila şi Western Rodope. Există şi numeroase trasee de ciclism montan pe care te poţi aventura.

Bansko are şi foarte multe terenuri de tenis deschise gratuit publicului, dar şi o serie de piscine care funcţionează pe tot parcursul anului.

Parcul Urşilor Dansatori Belitsa, aflat la 33 km de Bansko, este gazda Sanctuarului Four Paws Bear, care oferă o nouă casă urşilor forţaţi în trecut să danseze. Aceştia au la dispoziţie un parc imens în care pot cutreiera relativ liberi, alături de alţi urşi.

(sursa: traveleuropa.ro)

Citit 4005 ori Ultima modificare Vineri, 30 Decembrie 2016 11:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.