Irinel vikingu’ şi picioarele de rege-crab

Irinel vikingu’ şi picioarele de rege-crab

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

* Chefi la cuţite. „Ce-ar găti Irinel Columbeanu, pentru o seară romantică, unei femei frumoase, bineînţeles?”, l-a întrebat, fermecător, Gina Pistol, pe Iri. „Aş găti unul dintre puţinele lucruri pe care ştiu să le gătesc - picioare!… de crab. Se cheamă king crab, sunt mai mari picioarele”, a răspuns omul de afaceri. La bancul de gătit, Irinel se lupta să cresteze crusta pentru ca berea în care urma să fiarbă picioarele să intre mai bine în carne, pentru a-i da un gust mai bun decât natural. „Este un produs destul de exclusivist, adică nu se găsesc uşor aceste picioare de crab, dar gustul cărnii respective este deosebit. Îmi cam plouă în gură când văd carnea aceasta şi când îmi închipui cum o să fie. Nu am mai gătit în bere, ci în apă. Dacă ai picioarele prea lungi nu e chiar aşa un mare avantaj”, comenta bucătarul, încercând să înghesuie ditai picioarele pe platou. „Când şefii vor degusta din preparatul gătit de mine cred că se vor gândi la un viking”, a mai spus Iri. Da, poate la unul în miniatură. Ce-i drept, chefii au fost plăcut surprinşi de picioarele de crab de Alaska, dar au constatat că în loc de brown butter a ieşit unt ars! Dar n-a mai contat când l-au descoperit pe "vikingul" bucătar!

Citit 1081 ori Ultima modificare Joi, 10 Octombrie 2019 19:48

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro