Deputatul care-şi donează jumătate de salariu pentru hrana şomerilor

Deputatul care-şi donează jumătate de salariu pentru hrana şomerilor
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Generozitate. „Am decis ca, timp de câteva luni, să-mi donez jumătate din salariu. Cumpăr fasole şi orez, le transport cam 400 km, cu un fel de dubiţă închiriată, şi ajut şi la descărcat. Am cărat pe umăr peste o tonă de mâncare. Sunt deputat şi e un gest firesc, nu trebuie să fiu lăudat. Din păcate, colegii mei politicieni nu mi-au urmat exemplul, deşi i-am rugat. În urma restricţiilor, avem un milion de şomeri. Ei ce mănâncă? Trebuie ajutaţi, nu au ce le pune copiilor pe masă!”, mărturisea, la jurnalul Antena Stars, Dragoş Dolănescu, fiul regretatului artist Ion Dolănescu.

Mărturisesc că în afara scandalurilor privind moştenirea lăsată de tatăl lui, nu ştiam mare lucru despre Dragoş. Dar am fost impresionată să aflu despre gestul pe care îl face în Costa Rica, ţară afectată ca oricare alta de pandemie şi de consecinţele ei.

Desigur, şi în România există parlamentari care îi ajută aşa cum ştiu şi cum pot pe cei care nu au, însă nu trebuie să uităm că, din punct de vedere calendaristic, actualii aleşi au ajuns la final de mandat. Deci au o „motivaţie” în plus. În vreme ce mandatul lui Dragoş Dolănescu în Adunarea Legislativă din Costa Rica va dura până în 2022. Timp suficient ca unii să uite. Chiar, o fi mergând şi în Costa Rica votul pe bază de mici şi bere?

Citit 1945 ori Ultima modificare Vineri, 08 Mai 2020 16:14

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.