România copiilor excepţionali

România copiilor excepţionali

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

* 1 Iunie. Siena Vuşcan – 10 ani, Mihai Ţigaret – 13 ani, Daria Călugăru – 11 ani, Theodor Marcu – 6 ani, Sara Ardeleanu – 10 ani, Vlad Ciobanu – 4 ani. Sunt copiii minunaţi ai României pe care i-am văzut în marea finală a “Românii au talent”. Dar nu au ajuns acolo pentru că sunt copii, ci pentru că talentul lor, performanţele lor sunt uimitoare chiar şi pentru oamenii maturi. Practic, cinci dintre cei zece finalişti ai competiţiei de la Pro Tv nu trecuseră nici măcar pragul adolescenţei în clipa în care au primit „Golden Buzz”.
Recunosc, m-a apăsat sala goală pe scena căreia a plutit, pe hoverboard, spunând povestea copilăriei, Daria. Aşa cum m-au durut mărturisirile Sarei: „Dansul meu este o renaştere. Eu sunt o pasăre Phoenix, dar asta este o metaforă. Aşa cum pasărea Phoenix renaşte din cenuşă, aşa sper să renască arta după această perioadă”.
Datorită Sienei Vuşcan am descoperit un colţ de Românie cum nici nu-mi imaginam că există. Genial ar fi cuvântul cel mai potrivit pentru Mihai şi pentru Theodor. Cât despre micul Vlad, câştigătorul premiului de originalitate, mărturisesc că lecţia lui de românism o să mă urmărească mult timp.
Fără a spune vorbe mari, poate că am fost privilegiaţi privindu-i pe aceşti copii. Şi, la fel ca Andi Moisescu, şi eu cred cu tărie că din generaţia acestor copii va veni mai binele pe care îl tot aşteptăm.

Citit 664 ori Ultima modificare Duminică, 31 Mai 2020 19:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.