Demnitatea Femeilor, sub tocurile unei piţipoance

Demnitatea Femeilor, sub tocurile unei piţipoance
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

* Revoltător. "Ieri, dansai pe lângă foc,/ Astăzi vrei la stroboscop/ Să n-ajungi tu într-o seară/ De la stroboscop la bară, of, of” - „Of, of, of, maicuţa mea/ Lasă-mă, nu te băga/ Aşa e acum moda”… Olecuţă şchioape şi mai mult forţate, acestea sunt versurile cântecului „Tirli don d'ale” cu care, în 2009, Margherita din Clejani şi-a făcut intrarea pe scenă, alături de părinţi, Viorica şi Ioniţă, şi de taraful acestora. O melodie inspirată de "conflictul între generaţii", după cum explica, la vremea aceea, capul familiei.

De toate acestea mi-am adus aminte zilele trecute, când o nouă ispravă a Margheritei a scandalizat televiziunile: fotografia ei, cocoţată pe postamentul Troiţei Martirilor Revoluţiei din Decembrie 1989, monument ridicat la Constanţa. Era la ceas de noapte, iar Margherita adoptase o poziţie de fotomodel cu imensa cruce în spate. Impietate? E mai mult decât atât.

De curiozitate, am căutat o fotografie a monumentului ca să citesc ce scria sub pantofii cu toc înalt ai duduii lăutărese: „Veşnică Neuitare. Această troiţă este ridicată în memoria eroilor căzuţi în Revoluţie de către Societatea Demnitatea Femeilor din Constanţa. Martie 1990”. Chiar dacă Margherita a şters poza, Demnitatea Femeilor rămâne călcată sub tocurile ei. Trist.

Citit 1882 ori Ultima modificare Marți, 07 Iulie 2020 07:55

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.