Profesorul care-şi declamă lecţiile în stradă
Foto: ilmattino.it

Profesorul care-şi declamă lecţiile în stradă
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Dăruire. „Bum, bum, s-au auzit focurile de armă! Hei, eşti rănit la nas şi la mână. Îţi lipseşte şi inima şi eşti ostatic! Vai, ce oroare!”, striga precipitat şi emoţionat, trăind fiecare cuvânt pe care îl citea dintr-o carte. Aş fi zis că-i reprezentaţia vreunui artist al străzii, mai ales că de sus, de la balcoanele caselor, îl urmăreau fascinaţi, mai mulţi copii.

Este profesorul Tonino Stornaiuolo, care, după cum am aflat de la „Observatorul” Antenei 1, porneşte în fiecare dimineaţă pe străzile din Napoli, Italia. Se opreşte pe fiecare stradă pe care locuiesc elevii săi şi le predă câte o lecţie. Este profesor de geografie şi istorie, însă săptămâna aceasta a dedicat lecţiile scriitorului Gianni Rodari, care ar fi împlinit o sută de ani. Cum şcolile sunt închise, balcoanele au luat locul băncilor, iar devotamentul profesorului este apreciat de părinţi, care, de multe ori, participă şi ei la lecţii. „În ziua in care s-a dat ordonanţa lui Lucca, au sosit şi mesaje de la părinţii copiilor înlăcrimaţi, care erau disperaţi că şcoala se închide. Deci, în momentul acela, în cap au început să îmi vină atâtea lucruri...”, mărturiseşte profesorul.

Privindu-l pe profesorul italian, mi-am amintit de acele cadre didactice care refuză să fie filmate ca nu cumva să-şi piardă drepturile de autor sau secretele de profesor.

Citit 1510 ori Ultima modificare Joi, 22 Octombrie 2020 19:21

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.