Margarina lui chef Scărlătescu

Margarina lui chef Scărlătescu

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

* Cu lingura. „O să vă învăț cum să faceți sandvișuri cu lingura. Mânjim bine de toate foaia de tortilla cu margarină, punem niște șunculiță, cașcaval, castraveți murați, ouă de prepeliță fierte, puţin zdrobite şi puţin pătrunjel. Spectaculos!”, explică chef Scărlătescu într-un video devenit viral. Mărturisesc deschis că… orice, dar numai poftă nu mi-a provocat opera celebrului bucătar. Şi mi-a zburat gândul la prima probă la care au fost supuşi concurenţii în bootcampul actualului sezon „Chefi la cutite”: 30 de minute pentru prepararea unor sandvişuri. „Cu de toate ca șaorma”, vorba aia. Mă întreb cum ar fi fost ca unul dintre concurenţi să le ofere chefilor spre degustare reţeta de sandviş a lui Cătălin Scărlătescu. Ar fi trecut, oare, mai departe? L-ar fi selectat chef Scărlătescu în echipa lui? Ar fi primit un cuţit în preselecţii? Poate unul înfipt în masă pentru îndrăzneală.
Cum spuneau chefii? „Orice fel de mâncare se poate comprima într-un sandviș, chiar și o ciorbă. O să avem astăzi cele mai gustoase și inovative sandvișuri”. În cazul unora n-a fost să fie. Însă aştept cu interes ca margarina să fie ingredientul cheie al unei probe de foc. În fond, o zice chiar Scărlătescu: margarina nu mai e ceea ce a fost. Şi câţi dintre noi nu ne-am făcut mari cu pâine cu margarină, pentru că în copilăria comunistă untul era o raritate?

Citit 642 ori Ultima modificare Vineri, 07 Mai 2021 20:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.