Tradiţionalul şorici... contrafăcut

Tradiţionalul şorici... contrafăcut
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

* Lifting la şorici industrial. Fructe şi legume din Turcia sau Grecia, usturoi din China… singurul autentic românesc de pe piaţă pare să fie... cumpărătorul. E o realitate. Numai că importurilor alimentare li s-au adăugat produsele false. De pildă şoriciul contrafăcut. Ştirea e cumva tradiţională în luna decembrie. Iar anul acesta am văzut-o la Ştirile Kanal D, apoi la Antena 3. Dar îmi amintesc că anul trecut era la Observatorul Antenei 1. Ideea este că şoriciul care îi îmbie pe români din galantare nu prea are legătură nici măcar cu porcul. Şi asta pentru că e de fapt un şorici industrial, care a suferit un fel de "lifting", adică operaţii chimice. Ar fi fost pus în acid lactic pentru albire, apoi rehidratat, astfel că devine mai gros, dar moale şi cumva gelatinos, după cum explicau specialiştii. De asemenea, se mai practică şi extrudarea șoriciului, care face ca produsul să fie mai pufos, îi crește volumul. "Pentru oamenii care nu ştiu ce înseamnă şoriciul bun şi şoriciul contrafăcut, când îl desfaci pe partea cealaltă, se vede untura pe el, grăsimea porcului. Culoarea e gălbuie, gustul deosebit", a explicat un producător. Prin urmare, dacă sunteţi adeptul ideii că pasărea, peştele sau leguma cea mai gustoasă e porcul, grijă mare. Nu doar pentru că plătiţi scump un produs fals, ci pentru că riscaţi să vă îmbolnăviţi!

Citit 2372 ori Ultima modificare Marți, 14 Decembrie 2021 22:31

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.