Cât „E” de gustos! Şi cu prea multă sare

Cât „E” de gustos! Şi cu prea multă sare
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Starea Naţiei. „Pateul de porc are în compoziţie între unu şi şase E-uri. Hot-dog-ul conţine doar patru ingrediente principale, cu 27 de aditivi alimentari. Supa la plic are până la 10 E-uri şi cu 156 la sută mai multă sare decât doza zilnică recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii”, se rostogoleau informaţiile la „Starea Naţiei cu Dragoş Pătraru”, pe Prima Tv. Şi a trebuit să-i dau dreptate realizatorului: măcar ştim ce nenorociri conţin cele mai multe dintre alimentele pe care le mâncăm cu poftă. Adică, ştim ce ne omoară încet, dar foarte sigur. Şi asta pentru că există o colaborare între industria alimentară şi industria farmaceutică. Prima vinde mizerii cât mai ieftine şi mai gustoase, a doua are nevoie de noi cât mai bolnavi, ca să trateze efectele, nu cauzele! De ce să-i spui omului să nu se îndoape când pentru toate există un hap care te face să te simţi mai bine. „Sigur că nu s-ar mai consuma atâtea otrăvuri dacă oamenii şi-ar permite să aleagă mâncarea de pe raftul de sus. Că la nivelul ochilor, hipermarketurile pun otrăvuri. Sucurile, dulciurile sunt aşezate astfel încât să fie văzute. Aţi văzut, la casă, trebuie să te agăţi de ceva. Să-i facă pe pitici să se tăvălească pe jos în magazin să te facă să regreţi că n-ai folosit prezervativ atunci când…”, a pus punctul pe „i”, Dragoş Pătraru.

Citit 1166 ori Ultima modificare Vineri, 04 Februarie 2022 19:55

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.