Tupeu și savoare: curry cu ciocolată
Foto: Antena 1

Tupeu și savoare: curry cu ciocolată
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Finală. "O experiență care te trage la tigaie pentru toată viața", mărturisea emoționată Nina Hariton, înainte de a afla că este marea câștigătoare "Chefi la cuțite" - sezonul 11. Și nu era vorba despre "trasul" la coada tigăii, ci despre experiența pârjolitoare de a concura în cea mai intensă și urmărită competiție culinară de la televizor. Aș îndrăzni să spun că preparatele Ninei Hariton au dominat în gusturile juriului marii finale. Iar faptul că desertul i-a fost asociat cu aperitivul - ambele fiind dominate de gustul și aroma de curry - mi s-a părut din start o reușită.

Din finalele anterioare știam că desertul decide câștigătorul din marea finală. Că oricât de savuroase și plăcut surprinzătoare ar fi starterul și felul principal, oricât de mari ar fi punctajele acordate de juriu pentru fiecare preparat, dacă desertul e lamentabil, degeaba! Paradoxal, desertul e mereu predestinat unui (semi)eșec: înghețata curge, ciocolata se fleșcăie, aluatul se arde, frișca se taie, sosurile băltesc unsuros. "Nu avem niciunul desert!", a recunoscut chef Sorin Bontea, după ce a gustat din fiecare preparat dulce, deși ceilalți doi chefi făcuseră eforturi să se entuziasmeze pentru propriii finaliști. Poate că desertul Ninei Hariton nu era un desert, dar era îndrăzneală vecină cu tupeul! Ceva ce, după cum recunoșteau chefii din juriu, nu mai gustaseră vreodată și nu aveau să uite prea curând: ciocolată și curry. Vorba Roxanei Blenche: ori la bal, ori la spital. De data asta a fost la trofeu!

 

Citit 1268 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Iunie 2023 18:29

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.