La 40 de ani, ce începe? Criza sau viaţa?

La 40 de ani, ce începe? Criza sau viaţa?
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

* Alegere. Nimeni şi nimic nu te mai mulţumeşte, stările contradictorii te asaltează, iar cei din jur îţi reproşează că "te-ai schimbat". Nu, nu sunt obligatoriu simptomele vreunei tulburări cu încadrare medicală şi tratament aferent, ci doar semnele crizei pe care o pot experimenta unii dintre noi la împlinirea vârstei de 40 de ani. Despre ea am aflat mai multe la "Vorbeşte lumea", pe Pro Tv, graţie specialistei Ana Maria Ducuța. Atenţie, sunt şi veşti bune: "Sunt foarte multe persoane care nu au trecut niciodată prin criza de la 40 de ani. Sunt foarte multe persoane care spun: «Viața începe la 40 de ani! De la 40 de ani am găsit în mine tot ceea ce nu am avut în tinereţe, adică liniște, echilibru, armonie, relaționare sănătoasă». Însă această criză de la 40 de ani nu trebuie să o înțelegem ca pe ceva care rămâne odată ce ai împlinit vârsta de 40 de ani, ci sunt mai degrabă niște stări care vor să vină și să plece, dar care sunt asociate acestei vârste", a spus specialista. La fel de bine, în locul unei "crize de 40" ar putea fi conştientizarea faptului că, de la 40 de ani în sus, nu mai ai chiar atât de mult timp în faţă şi în viaţă, prin urmare, începi să devii mai selectiv cu oamenii din jur şi cu evenimentele care ţi se întâmplă. Ori chiar să capeţi curajul de a face acele gesturi neaşteptate de care ţi-a fost frică sau pe care le-ai tot amânat în anii tinereţii. Până la urmă, poate că mai depinde şi de tine să alegi dacă după patru decenii de existenţă începe criza ori viaţa!

Citit 1288 ori Ultima modificare Duminică, 31 Martie 2024 12:43

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro