* Frizer. „Nu-i așa lung drumul de la foarfecă la cuțit, sincer! Dacă ai pus prea multă sare în mâncare nu poți s-o iei înapoi; dacă ai intrat prea mult cu mașina în păr, nu poți să-l pui înapoi! Adică trebuie să fii foarte atent la fiecare pas pe care-l faci”, explica legătura dintre frizerie și bucătărie Remus Voicu, un gălățean stabilit de zece ani în București, concurent la „MasterChef”. Tocmai prepara un biban de mare cu piure de conopidă și părea sigur pe rețeta lui: „Mâncarea înseamnă gustul bun, puternic, cu toate aromele!”. De cum l-a văzut, chef Florin Dumitrescu a și pus prinsoare că din trei tatuaje își dă seama cu ce se ocupă concurentul. Și ochind foarfeca și briciul a nimerit: frizer! A fost apoi rândul chefilor să ridice din sprâncene când gălățeanul nostru a prăjit, în fața lor, o frunză de viță de vie, a condimentat-o și a pus-o peste pește. Chef Dumitrescu a ținut morțiș să și guste din ea. Dar n-a fost convins de rezultat. Plat! Chef Sorin Bontea a fost singurul care a apreciat piureul bine executat și peștele. A fost singurul care i-a dat un „Da”. „De poză, este spectaculos! Peștele e doar crustă și atât. Iar piureul e doar bine executat. Totul e plat”, a fost votul decisiv al lui chef Cătălin Scărlătescu. El insistase ca Remus să pună pe farfurie și roșiile pe care le adusese dar nu le mai folosise. În urma lui, chefii au recunoscut că Remus are tehnică la gătit. Dar nu i-a reușit decât o farfurie de Instagram. Spectaculoasă... doar până guști din ea.