* Atitudine. Desigur, în viaţă şi, cu atât mai mult, într-o competiţie de anvergură este bine să-ţi cunoşti adevărata valoare şi să fii stăpân pe tine şi încrezător în forţele proprii. Dar când atitudinea generală duce spre aroganţă… mă tem că nu e prea „constructiv”.
La asta mă tot gândeam urmărind, marţi seara, finala MasterChef România, la Pro Tv. Auzeam cum galeria foştilor concurenţi strigă doar două nume - Cosmina şi Ştefan - şi parcă-mi părea rău pentru cel de-al treilea finalist, Florentin, rămas fără încurajarea entuziastă. Asta până când i-am auzit două replici care musteau de aroganţă ca un preparat gătit în ulei vechi şi ars. N-am idee care era gustul real al preparatelor lui, dar dacă aşa e caracterul celui care le găteşte, parcă m-aş abţine…
Tentaţia mi-a trecut de tot când şi-a prezentat al doilea preparat, iar Pro Tv a anunţat că chefii Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu sunt pregătiţi „să taie-n carne vie”. În cazul preparatului său, chiar au făcut-o: „Partea de jos a aluatului este crudă, muşchiul de vită este prea puţin gătit”, după cum au comentat. Sau, după cum glumeau telespectatorii pe Facebook, vita mai avea puţin şi mugea de jale în farfurie. Curgeau criticile şi ironiile la adresa finalistului şi a Pro Tv.
Clasamentul final a calmat spiritele: locul al treilea i-a revenit lui Florentin Drăgoiu, iar locul secund lui Ștefan Măchiță.
Ca să fiu şi utilă, nu doar subiectivă, aflaţi că Pro Tv a dat startul înscrierilor pentru sezonul următor al emisiunii.

