Cât de ”sfântă” e proprietatea spaţiului verde?

Cât de ”sfântă” e proprietatea spaţiului verde?
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Foc! „A trebuit să mă duc să-i cer scuze vecinului pentru că i-am tăiat patru tufe de salvie de pe deal, încercând să ajut la oprirea unui incendiu”, a mărturisit Corina Drăgotescu, la România Tv, unde, în fiecare dimineaţă, ţine o lecţie de America pe înţelesul tuturor. Ce se întâmplase? Un incendiu de vegetaţie cuprinsese zona, ameninţa deja casele, iar românca s-a gândit să oprească pălălaia sacrificând tufele vecinului, dar a fost oprită imediat. „Aici proprietatea este sfântă. Gândiţi-vă că la noi s-au tăiat păduri întregi şi nu s-a întâmplat nimic. Aici nu te bagi, stai cuminte în curta ta, cu coasa ta şi n-ai decât să-ţi uzi casa cât vrei ca să nu ia foc”, a spus Corina, mărturisind că are deja bagajul făcut, în cazul în care se va ajunge la evacuarea zonei. Şi tot de la ea am aflat cum stă treaba cu spaţiul verde din jurul casei: „Dacă-ţi laşi peluza neîngrijită, te reclamă vecinul la Primărie ca să te amendeze. Dacă uzi prea mult, vine Primăria şi te amendează că faci risipă. Primăria ne trimite hârtie, în fiecare an, câte ore, câte minute avem voie să udăm”. Aşa au ajuns unii să-şi pună iarbă sintetică şi să cheme periodic serviciile specializate s-o vopsească. Pe când şi la Galaţi?

Citit 2825 ori Ultima modificare Luni, 08 Mai 2017 17:52

1 comentariu

 • postat de george
  Marți, 09 Mai 2017 01:09
  Sa speram ca niciodata asa ceva la Galati.
  Sa aducem acasa lucrurile bune care se rezuma la a functiona administratia corect, nu tot putregaiul din societatile bolnave dar mult laudate, gen americana sau nord europeana. Cine nu a fost nu stie dar, poate asculta si trage concluzii.
  Iarba sintetica vopsita :) pentru ca nu ai voie sa uzi gazonul va doriti ?
  Oricum nu suntem departe, in Romania, daca iti faci un put pe un deal acum, sa uzi niste legume iti trebuie apometru, deci ... Singurul lucru bun e ca inca nu e apa otravita de la fracturarea hidraulica. Hai, wake up!
  3
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.