Spectacol al studenţilor la Arte, jucat cu casa închisă

Spectacol al studenţilor la Arte, jucat cu casa închisă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Iubitorii de teatru vor vedea în acest weekend două reprezentaţii ale studenţilor Facultăţii de Arte de la Universitatea "Dunărea de Jos", într-un proiect coordonat de directorul general al Teatrului Dramatic "Fani Tardini", Florin Toma.

Astfel, se va juca, sâmbătă, 27 februarie, şi duminică, 28 februarie, începând de la ora 19,00, spectacolul cu piesa "Pasagerii", de Sam Bobrick. Biletele pentru ambele reprezentaţii au fost deja vândute, spectacolele urmând să se joace cu casa închisă. Următoarele reprezentații ale spectacolului vor fi anunțate în perioada următoare, pe fanitardini.ro/program, aflăm de la secretarul PR al instituţiei, Rodica Ajder.

Spectacolul are la bază piesa "Passengers", scrisă de scenaristul și dramaturgul american Sam Bobrick, creatorul celebrului serial de televiziune "Salvați de clopoțel".

"Pasagerii" este spectacolul de licență al Anului III Actorie - Promoția 2021 a Facultății de Arte din cadrul Universității "Dunărea de Jos" din Galați, clasa lect. univ. dr. Florin Toma. Sub direcţia de scenă a lui Florin Toma, cadru didactic la Facultatea de Arte și director general al Teatrului Dramatic "Fani Tardini", joacă studenţii: Ionuț Strat, Denisa Onisie, Mihai Păun, Alina Radu, Laurențiu Bobeică, Lavinia Eiler, Doru Ciutacu, Mihaela Godorozea, Bianca Totolici. Scenografia este realizată de artistul plastic Daniel Divrician, scenograf al Teatrului Dramatic "Fani Tardini".

"Facultatea de Arte a Universității «Dunărea de Jos» din Galați și Teatrul Dramatic «Fani Tardini» au un parteneriat de tradiție, în baza căruia de mai bine de nouă ani spectacolul de licență al viitorilor absolvenți de la Actorie este prezentat pe o scenă profesionistă, pe scena Dramaticului. Spectacolul pe care îl propunem cu această promoție are la bază un text scris de un scenarist consacrat, cu o replică foarte bună. Este un text care îi pune în valoare pe viitorii absolvenți, nouă viitori actori extrem de talentați, pe care vă invit să îi cunoașteți. Acest proiect nu ar fi fost la fel de reușit fără sprijinul oferit cu generozitate de două colective excepționale și le adresez mulțumiri domnului prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, rector al Universității «Dunărea de Jos», care ne-a sprijinit în acest demers artistic, colegilor de la Teatrul Dramatic «Fani Tardini», care ne-au asigurat sprijinul și suportul logistic, precum și scenografului Daniel Divrician, care ne-a propus un spațiu de joc absolut minunat", declară lect. univ. dr. Florin Toma.

Spectacolul va dura două ore şi se va juca în Sala Mare a Teatrului, cu public pe gradene.

Teatrul Dramatic oferă reprezentații în condiții de siguranță sanitară, în conformitate cu reglementările în vigoare.

 

Citit 3773 ori Ultima modificare Vineri, 26 Februarie 2021 11:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.