„MaMe” și „Soacra cu trei nurori”, la Teatrul Dramatic

„MaMe” și „Soacra cu trei nurori”, la Teatrul Dramatic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălățenii se pot delecta, la finele acestei săptămâni, cu două spectacole deosebite la Teatrul Dramatic "Fani Tardini".

Sâmbătă, 17 iunie 2023, la ora 19,00, Teatrul Dramatic prezintă spectacolul "MaMe", o creație colectivă care i-a adus regizorului Cristian Ban o nominalizare la Premiul UNITER în 2021. "MaMe" este o creație bazată pe amintirile actorilor din distribuție și pe relațiile acestora cu mamele din viața reală. Patru femei anonime, despre care nimeni nu știa nimic, devin personajele principale în acest spectacol despre memorie, copilărie, bătrânețe și ceea ce ne unește pe toți când auzim sau pronunțăm cuvântul mama. În distribuție, spectatorii îi pot urmări pe: Svetlana Friptu, Radu Horghidan, Ana Maria Ciucanu, Ionuț Moldoveanu, Elena Anghel, Ștefan Forir, Oana Mogoș și Răzvan Clopoțel. Scenografia este semnată de Iulia Gherghescu.

Incursiune revigorantă în universul marelui Creangă

Seria spectacolelor Teatrului Dramatic continuă duminică, 18 iunie 2023, de la ora 19,00, cu piesa "Soacra cu trei nurori", în regia lui Dan Mirea după povestea clasică a lui Ion Creangă. Spectacolul, care a avut premiera în iunie 2019, este o incursiune revigorantă în universul marelui Creangă şi le oferă spectatorilor nestăvilite hohote de râs, dar și șansa de a analiza și înțelege ceva mai bine modelele de comportament moștenite, familia și pe ei înșişi. Spectacolul, cu o durată de 105 minute, îi are în distribuție pe actorii: Carmen Albu (Aftimia), Svetlana Friptu (Maranda), Mihaela Lecca-Gorea (Anica), Aureliu Bâtcă (Constantin), Cristina Uja-Neagu (Floarea), Vlad Ajder (Culai), Valeria Taban (Agripina), Adelin Ilie (Gheorghiță) și Lică Dănilă (Popa Leapșă), alături de instrumentiștii Tamara Manea, Doru Roșca, Vasile Savin și Ionuț Donose. Scenografia este semnată de Daniel Divrician.

Biletele la spectacole pot fi cumpărate de la Agenția Teatrală din str. Domnească nr. 59 sau online, pe site-ul bilete.fanitardini.ro.

Citit 870 ori Ultima modificare Vineri, 16 Iunie 2023 13:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.