Opereta "Ana Lugojana", joia viitoare la Galați. Turneu național pentru promovarea culturii românești

Opereta "Ana Lugojana", joia viitoare la Galați. Turneu național pentru promovarea culturii românești
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Asociația "Divas" vă invită să participați la deschiderea Turneului Național pentru promovarea culturii românești, cu opereta "Ana Lugojana" de Filaret Barbu.

Evenimentul va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Galați, joi, 21 septembrie 2023, şi va debuta cu o expoziție de obiecte și costume tradiționale oferite de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila, la ora 18,00, care va fi urmată de spectacolul cu opereta "Ana Lugojana", la ora 19.00.

Acest eveniment cultural este organizat cu ocazia celebrării a 120 de ani de la nașterea dirijorului și compozitorului Filaret Barbu. Evenimentul, unic în România, va fi prezentat în premieră pe scena gălățeană și națională.

Obiectivul acestui eveniment cultural este:

- Continuarea genezei culturii tradiționale românești;

- Promovarea valorilor, etosului și a simțământului românesc;

- Întoarcerea la esența națională prin interpretarea operetei "Ana Lugojana" de Filaret Barbu, la ceas aniversar, cu o distribuţie de aproximativ 80 de artiști;

- Îmbinarea operetei românești cu folclorul autentic;

- Expoziție de obiecte și costume tradiționale.

Parteneri: CJCPCT Brăila, Consiliul Județean Galați, Cipsor Construct SRL, Navrom SA, Verum Natural, Club Rotary Dunărea de Jos, Club Rotary Donaris, Selgros, La Petreuș, Brutăria Frontera, Băcănia Neagu, Buric de Golești, Crama Bratu.

Parteneri media: "Viața liberă", Monitorul de Galați, Pro FM - Lider FM, RTV Galați - Brăila.

(P)

Citit 1820 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Septembrie 2023 00:12