Se reia seria de spectacole "Jazz In The City"

Se reia seria de spectacole "Jazz In The City"
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Sâmbătă, 23 septembrie, începând cu ora 19.00, Teatrul Național de Operă și Operetă "Nae Leonard" din Galaţi redeschide seria de spectacole "Jazz In The City", cu "Remembering Ella", o călătorie în lumea sonoră a jazzului american interbelic, perioadă dominată de renumita Ella Fitzgerald, supranumită "The First Lady of Song".

Această a VIII-a ediție "Jazz In The City" aduce la Galaţi artiști de marcă ai genului: interpreta Ruxandra Zamfir, saxofonistul Mihai Iordache și pianistul Albert Tajti.

Proiectul muzical "Remembering Ella", imaginat de Ruxandra Zamfir, propune publicului gălățean un program special, alcătuit din 14 piese cunoscute de jazz standard și blues, dintre care amintim "I Get A Kick Out Of You", "It Ain’t Necessarily So" sau "Comes Love".

Protagoniştii spectacolului "Remembering Ella"

Ruxandra Zamfir este cântăreață de jazz și blues, cu o activitate concertistică bogată. Ea a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității București, pentru ca apoi să aleagă "calea" muzicii. A studiat la Universitatea Națională de Muzică București, obținând, în 2013, titlul de doctor. În activitatea profesională, a colaborat cu muzicieni importanți, precum Lucian Ban, Mircea Tiberian, Vlaicu Golcea, Mihai Iordache sau Emil Bîzgă. Ruxandra Zamfir are la activ două producții discografice: "Being Green" (2007) și "Wild At Heart" (2016).

Mihai Iordache este un cunoscut saxofonist și compozitor de jazz, a cărui carieră a început în 1991, într-un trio alături de contrabasistul Pedro Negrescu și bateristul Lucian Maxim. În activitatea sa ulterioară, a colaborat cu mulți muzicieni prestigioși, dintre care îi amintim pe pianistul Lucian Ban, pianistul Harry Tavitian, contrabasistul Vlaicu Golcea, chitaristul Sorin Romanescu şi cântărețele Marta Hristea, Ana-Cristina Leonte, Alina Botei și Suzana Lașcu. Mihai Iordache a lansat șase albume, editate la propria casă de discuri ("Fiver House Records"): "One Life Left" (2012), "Garden Beast" (2013), "Two Hours in June" (2016), "Organic natural" (2017), "Suita Titan" (2019) și "Zeuții" (2022). A colaborat la realizarea albumului Ruxandrei Zamfir "Wild At Heart", pe care l-a și produs.

Compozitor și pianist de jazz, Albert Tajti se află pe scenele festivalurilor de jazz românești și ale evenimentelor culturale de peste zece ani, dezvoltând colaborări de succes cu unii dintre cei mai mari muzicieni și interpreți. Interesul său pentru sounduri noi l-a condus spre o gamă largă de genuri muzicale: funk, afrobeat, electro și hip-hop, alături de Jam Community Norzeatic. Dincolo de proiectele multiple în care se implică, și-a dezvoltat propria colecție de compoziții pentru cel mai nou proiect personal, TajNic Trio, creat împreună cu toboșarul Iulian Nicolau și basistul Florian Nicolau, un trio de jazz contemporan în care se explorează improvizația și compozițiile spontane.

Citit 2343 ori Ultima modificare Vineri, 22 Septembrie 2023 10:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.