Expoziția "Regina Toamnei - Crizantema", la ediția a XIX-a

Expoziția "Regina Toamnei - Crizantema", la ediția a XIX-a
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Vineri, 27 octombrie 2023, cu începere de la ora 11.00, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii "Răsvan Angheluţă" din Galaţi va avea loc vernisajul celei de-a XIX-a ediţii a expoziţiei temporare "Regina Toamnei - Crizantema".

Anul acesta, Secţia Grădina Botanică va expune, în aer liber, în zona adiacentă Grădinii Japoneze, mai multe soiuri de crizanteme cu valoare ştiinţifică şi ornamentală, dar și noi varietăți horticole.

Expoziția de crizanteme va fi întregită cu o zonă inedită, alcătuită din specii din familia Cucurbitacee (bostani), care va încânta privirea vizitatorilor de toate vârstele. În plus, în cadrul unui atelier creativ, elevii Școlii Gimnaziale Nr. 33 Galați vor decora bostani, care vor fi  apoi prezentaţi în cadrul expoziției.

Supranumită "floarea vieţii", crizantema este una dintre cele mai preţioase flori, dar şi una dintre cele mai graţioase plante cu origini asiatice. În multe culturi, crizantema este văzută ca un simbol al bucuriei, fericirii și al vieții lungi și este adesea asociată cu toamna și sărbătorirea recoltei.

Expoziţia va rămâne deschisă până la finalul lunii noiembrie.

Citit 650 ori Ultima modificare Joi, 26 Octombrie 2023 15:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.