Concert de jazz susţinut de Ciprian Oloi și Claudiu Rusu

Concert de jazz susţinut de Ciprian Oloi și Claudiu Rusu
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Teatrul Național de Operă și Operetă "Nae Leonard" îi invită pe gălățenii iubitori de muzică, sâmbătă, 2 decembrie, începând cu ora 18.30, la Casa Artelor (strada Domnească nr. 58), pentru a asculta, în premieră, duoul de jazz format din Ciprian Oloi (pian) și Claudiu Rusu (voce), în cadrul concertului "The Piano and Vocal Jazz Experience". Cei doi artiști vor acoperi un repertoriu rafinat, alcătuit din piese celebre de jazz standard, bossa nova și multe alte genuri muzicale care au învins timpul.

Pianistul Ciprian Oloi s-a născut la Chișinău, într-o familie de muzicieni. A fost elev al lui Anatol Lapicus, iar din 1994, în urma primirii unei burse de studii, și-a continuat pregătirea muzicală în Orlando, la Universitatea din Florida (SUA). A fost pianist concertist și corepetitor al unor instituții importante din Iași și din Chișinău (Opera Națională, Filarmonica din Iași, Filarmonica din Chișinău). De asemenea, a fost corepetitor al maestrului Corneliu Calistrat într-un important turneu în Japonia. Cu această ocazie a susținut concerte alături de cântăreți lirici din întreaga lume. A activat și în domeniul învățământului, în Maroc și Franţa, și a realizat o serie importantă de activități artistice pe scene din Europa și Maroc. Abordând stiluri diferite, clasic, jazz, flamenco, latino, Ciprian Oloi are o bogată paletă interpretativă. Membru fondator al Asociației culturale "Pro Arta" din Casablanca, a acompaniat diverși soliști de marcă. Din 2020, este pianist concertist la Teatrul "Nae Leonard" din Galați, susținând frecvent recitaluri și concerte cu acompaniament orchestral.

Claudiu Rusu este artist liric al corului Teatrului Național de Operă și Operetă "Nae Leonard". Având o bogată activitate artistică ca solist pe vase de croazieră și în diferite formații, Claudiu Rusu face parte din numeroase formaţii de coveruri. De asemenea, este cunoscut datorită succesului obținut la emisiunea tv "Vocea României". Într-o continuă perfecționare, Claudiu Rusu caută mereu noi provocări, pentru a oferi publicului experiențe muzicale memorabile. Abilitățile sale vocale extrem de versatile îi oferă posibilitatea să abordeze o paletă largă de genuri muzicale, precum: pop, rock, jazz și soul.

Intrarea la concert este liberă, în limita locurilor disponibile.

Citit 1003 ori Ultima modificare Vineri, 01 Decembrie 2023 12:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.