"Omul de Zăpadă care voia să întâlnească Soarele"

"Omul de Zăpadă care voia să întâlnească Soarele"
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Duminică, 14 ianuarie, începând cu ora 10,30, gălățenii mari și mici sunt invitați la "Omul de Zăpadă care voia să întâlnească Soarele", un spectacol montat după Matei Vișniec, cel mai cunoscut dramaturg român contemporan.

Spectacolul Teatrului "Gulliver", care se adresează în principal spectatorilor cu vârste de la patru ani în sus, este un eveniment încărcat de candoare, ce impresionează prin gingășie și sensibilitate. "Omul de Zăpadă care voia să întâlnească Soarele" dezvăluie o poveste duioasă despre prietenie, generozitate, despre puterea și bucuria de a dărui.

Viziunea regizorală a lui Stelian Stancu prezintă călătoria Omului de zăpadă în căutarea Soarelui, un drum al descoperirii sensului vieții și al transformării. Caracterul antitetic al întâlnirii dintre Omul de zăpadă și Soare accentuează întocmai insolitul acestei mult așteptate întrevederi, care culminează cu un vis fascinant de iarnă, o transformare magică, prin făgăduința mărețului Soare: "Te-am transformat în vis și vei fi un vis viu, visul preferat al copiilor". Astfel, finalul spectacolului păstrează speranța vie, menține deschis ciclul continuării și esența vieții: a rămas "o mică inimă roșie, luminoasă, care palpită".

Muzica originală a lui Eugen Dan Drăgoi completează formidabil tabloul hibernal, cu accente sprintene și jucăușe, iar elementele de scenografie realizate de Mihai Pastramagiu, definite prin culoare și expresivitate, evidențiază întocmai specificul sensibil al poveștii și gingășia personajelor. Spectacolul de la Teatrul ”Gulliver” poartă mesajul fascinant și emoționant al cunoașterii vieții, prin iubire.

Din distribuție fac parte actorii: Cosmin Cosma, Andrei Midișan, Andrei Ciugulea, Valeria Taban, Miruna Dobrotă, Nicoleta Miru, Andrei Dombrovschi, Ramona Păuc, Elena Marin, Aurelian Iorga şi Nicole Lungu.

Citit 1099 ori Ultima modificare Marți, 09 Ianuarie 2024 18:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.