"Contesa Maritza" îşi așteaptă duminică spectatorii

"Contesa Maritza" îşi așteaptă duminică spectatorii
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Începutul anului 2024 aduce evenimente muzicale deosebite pe scena Teatrului Național de Operă și Operetă "Nae Leonard" din Galați.

Astfel, duminică, 14 ianuarie, începând cu ora 18.30, soliștii, corul, orchestra și baletul teatrului vor readuce în faţa publicului una dintre cele mai savuroase operete ale lumii, "Contesa Maritza", compusă de Emmerich Kálmán. Libretul are la bază "Romanul unui tânăr sărac", de Octave Feuillet, iar prima audiție a lucrării, care a avut loc la Viena, pe 28 februarie 1924, s-a bucurat de un succes răsunător.

La numai trei ani după premiera absolută, publicul român a făcut cunoștință cu povestea fermecătoare de dragoste a "Contesei Maritza", în reprezentația trupei înființate de marele tenor gălăţean Nae Leonard. Montarea acestei operete pe scena Liricului gălățean reprezintă astfel un omagiu adus celui al cărui nume instituţia muzicală de la malul Dunării îl poartă cu onoare.

Îmbinarea sonorităților romantice cu muzica și ritmurile maghiare, intriga poveștii de dragoste, personajul feminin captivant și povestea ei de dragoste, comicul savuros al situațiilor și umorul fin vă vor cuceri din primele momente. Pe scenă, spectatorii îi vor putea urmări pe: Lorena Puican, Valentin Vasopol, Cristina Bleandură, Adrian Mărginean, Lăcrămioara Crihană, Sebastian Băncilă, Gheorghe Racoviță, Gheorghe Apostolache și Florina Nistor, sub bagheta maestrului Eugen Dan Drăgoi.

Sunteți invitați, așadar, să vă încărcați de veselie și optimism și să vă bucurați de un spectacol viu, dinamic și plin de culoare. În atmosfera de spectacol, gălățenii sunt așteptați să petreacă un final de săptămână unic, cu muzică de calitate și bună dispoziție.

Citit 1135 ori Ultima modificare Marți, 09 Ianuarie 2024 17:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.