"Un loc bun de muncă", premieră la Dramatic

"Un loc bun de muncă", premieră la Dramatic
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Săptămâna aceasta, Teatrul Dramatic "Fani Tardini" le-a pregătit gălățenilor un weekend plin, spectatorii putând viziona nu mai puţin de patru piese în trei zile.

Seria acestora începe vineri, 19 ianuarie, de la ora 18.00, cu spectacolul în premieră "Un loc bun de muncă". Spectacolul construit în stil monodramă, cu momente de interacțiune cu spectatorii, este un one-man-show Laurențiu Bobeică, autor al textului, regizor şi singurul actor al piesei. Reprezentaţia va avea loc în sala Studio a Teatrului Dramatic.

Tot vineri, de la ora 19,00, gălăţenii sunt invitați în sala mare a teatrului pentru a viziona "Ușa e deschisă!". Spectacolul este o monodramă semnată de Andrei Velea, în regia lui Vlad Ajder. "«Ușa e deschisă!» ne întreabă cât de juști putem fi noi, ca societate, în raport cu ceea ce e «nou». Un spectacol construit în vremuri restrictive, «populat» cu actorie restricționată regizoral. Vă propun o dezbatere despre corectitudine, într-un moment în care corectitudinea nu are un aport social. Vă invit să vedem rezultatul: un suflet sincer, dar încarcerat, care naște un suflet liber", spune Vlad Ajder despre piesa interpretată de actriţa Petronela Buda.

Sâmbătă, 20 ianuarie, de la ora 19.00, artiștii Teatrului "Fani Tardini", prezintă "Vrabia", comedie cu textul și regia semnate de Leta Popescu. Spectacolul a fost nominalizat la Gala Premiilor Uniter 2023, la categoria "Cel mai bun text dramatic românesc montat în premieră absolută". În distribuție: Oana Mogoș, Petronela Buda, Elena Ghinea, Cristina Uja-Neagu, Vlad Volf, Ionuț Moldoveanu, Vlad Ajder, Carmen Albu, Tamara Constantinescu, Svetlana Friptu, Florin Toma, Aureliu Bâtcă, Vlad Vasiliu, Oana Preda, Mihaela Lecca-Gorea, Ciprian Brașoveanu.

Seria spectacolelor de weekend se încheie duminică, 21 ianuarie, la ora 19.00, cu o comedie clasică, "O noapte furtunoasă", de Ion Luca Caragiale. Piesa este spectacolul de licență al Promoției 2022 a Facultății de Arte din cadrul Universității "Dunărea de Jos", clasa conf. univ. dr. Radu Horghidan, care semnează regia și scenografia. În distribuție: Mihai Păun, Laurențiu Bobeică, Maria Niță, Mihaela Grosu/ Dorina Iuliana Necula, Ionuț Strat, Andrei Ardeleanu/ Robert Bîclea, Nică Bargan.

Citit 1435 ori Ultima modificare Marți, 16 Ianuarie 2024 19:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.