Seară de jazz şi invitaţie la vals, la Teatrul "Nae Leonard"

Seară de jazz şi invitaţie la vals, la Teatrul "Nae Leonard"
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Vineri, 26 ianuarie, începând de la ora ora 19.00, Teatrul Național de Operă și Operetă "Nae Leonard" aduce în faţa gălăţenilor cea de-a X-a ediție a seriei "Jazz In The City". Trei reprezentanți de marcă ai jazzului românesc, reuniți în trupa "Petrică Andrei Trio", vor oferi publicului o seară plină de pasiune și virtuozitate.

Instrumentist, compozitorul și lider al mai multor banduri, Petrică Andrei este unul dintre cei mai importanți pianiști de jazz din România. Absolvent al Universității Naționale de Muzică din București, Petrică Andrei a debutat pe scena Festivalului Internațional de Jazz de la Sibiu în 1993, obținând Marele Premiu. Palmaresul său cuprinde numeroase distincții și titluri, atât în calitate de interpret, cât și de compozitor, obținute la importante concursuri și festivaluri de specialitate din țară și de peste hotare. A colaborat de-a lungul timpului cu artiști de marcă din întreaga lume, iar din anul 2000 este membru al Uniunii Muzicologilor și Compozitorilor din România.

Dalma Kovacs este o cântăreață binecunoscută pe scenele din România, fiind și actriță. A colaborat cu importanți muzicieni și trupe de renume, precum Marius Moga, Vega Band și alții. A obținut numeroase premii naționale și internaționale la concursuri de specialitate, remarcându-se prin carismă şi timbrul său unic. Bogdan Roman este unul dintre cei mai buni saxofoniști români. S-a remarcat prin versatilitatea și improvizațiile complexe, colaborând cu majoritatea muzicienilor de jazz din România. Formaţia "Petrică Andrei Trio" susţine, încă din 2012, concerte în Austria, la galele organizate de celebrul inventator Gaston Glock, unde a cântat pe aceeași scenă cu mari artiști, precum: Mariah Carey, Robbie Williams, Nicole Scherzinger și alții.

Sâmbătă, 27 ianuarie, începând cu ora 18.30, Teatrul "Nae Leonard" vă invită să luați parte la un eveniment muzical de excepție, intitulat sugestiv "Invitație la vals". În cadrul acestui concert simfonic plin de eleganță și rafinament, orchestra teatrului gălăţean vă va purta în lumea grațioasă a valsului. Programul concertului este alcătuit dintr-o selecție impresionantă de lucrări, ce vor ilustra frumusețea acestui gen muzical încântător. Publicul va putea asculta creații de Carl Maria von Weber, Antonín Dvořák, Adolphe Adam, Léo Delibes, Frédéric Chopin și alții.

Citit 3327 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Ianuarie 2024 11:07

2 comentarii

  • postat de Mozart
    Miercuri, 24 Ianuarie 2024 13:03
    89.137.137.***
    ...si apoi se duc acasa si dau drumul la manele cu volum maxim.....
    2
    2
  • postat de Prof.dr.Mihai Moraru
    Miercuri, 24 Ianuarie 2024 11:15
    86.120.250.***
    Interesul constant pentru jazz al galatenilor este mai mult decat imbucurator; in acest fel, cat de curand Galatiul devine cu siguranta un New Orleans pe harta tarii, bucurand melomanii amatori de acest minunat gen muzical!!!Bravo initiatorilor unor astfel de evenimente artistice!!!
    0
    3

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.