„My Fair Lady” revine duminică la "Leonard"

„My Fair Lady” revine duminică la "Leonard"
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Pentru publicul iubitor de teatru și muzică, Liricul gălățean are plăcerea de a anunța revenirea pe scenă a îndrăgitului musical „My Fair Lady”, într-o reprezentație de excepție, duminică, 18 februarie, de la ora 18,30.

”My Fair Lady” transpune fidel piesa de teatru „Pygmalion” a lui George Bernard Shaw, folosind versurile scrise de Alan Jay Lerner, traduse în limba română de V. Timiș și N. Constantinescu, și muzica de Frederick Loewe. Personajele pline de simpatie și contradicții sunt prezentate într-o manieră autentică și apropiată, dărâmând barierele sociale închipuite și explorând tema transformării, a luptei interioare, a evoluției personajelor și, nu în ultimul rând, a dragostei. Această producție remarcabilă, care a văzut lumina rampei în anul 1956 pe Broadway și în România în 1968, se distinge prin forța sa artistică, aducând în prim-plan cuvântul, muzica, dansul, precum și elemente de design, cum ar fi culoarea, spațiile și costumele, pentru a oferi publicului o experiență de neuitat.

În distribuție, alături de orchestra, corul și baletul Teatrului Național de Operă și Operetă  „Nae Leonard”, publicul îi va putea urmări pe soliștii: Teodor Niță, Silvia-Alice Niță, Dominic Cristea, Dan Popescu (Brașov), Tudorel State, Adina Gurenciuc, Florina Nistor, Ionuț Popa, Marian Neculcea, Cristina Dobre, Roxana Șelaru, Elvis Butunoi și Petrița Iordache. La pupitrul dirijoral va fi maestrul Eugen Dan Drăgoi.

De la prima sa punere în scenă, pe Broadway, în anul 1956, ”My Fair Lady” a continuat să cucerească generații întregi de spectatori, fiind denumit de critici „musicalul perfect” și câștigând, de-a lungul timpului, numeroase premii. Povestea musicalului a captat și atenția industriei cinematografice, realizându-se, în anul 1964, un film cu același titlu, în care rolul principal a fost interpretat de celebra actriță Audrey Hepburn.

Citit 998 ori Ultima modificare Vineri, 16 Februarie 2024 10:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.