„Afumați bine” la volan, au dat nas în nas cu poliția

„Afumați bine” la volan, au dat nas în nas cu poliția
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Consumul de alcool la volan și conducerea sub influența unor substanțe interzise par să fie obiectul principal al dosarelor penale întocmite de polițiștii de la circulație. Astfel, în ultimele 24 de ore, oamenii legii au depistat mai mulți șoferi în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice, a substanțelor psihoactive sau fără a deține permis de conducere.

Primul dintre aceștia, un bărbat de 56 de ani, din Galați, a fost depistat de polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Galați pe strada Oltului din oraș. Pe 3 aprilie, în jurul orei 20,00, polițiștii de la circulație au oprit pentru control bărbatul de 56 de ani. La testarea alcoolscop, valoarea indicată a fost de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, s-a stabilit că bărbatul figurează cu dreptul de conducere retras medical.

Al doilea ghinionist, un bărbat de 53 de ani, din comuna Matca, județul Galați, a fost depistat de polițiști din cadrul Secției 7 Poliție Matca pe strada Tecuciului, din localitatea de domiciliu. Și în cazul acestuia aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ambele cazurile cei doi bărbați au fost conduși la spital unde le-au fost recoltate mostre biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei, precum și a consumului unor substanțe interzise și au fost întocmite dosare penale pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Citit 2946 ori Ultima modificare Luni, 08 Aprilie 2024 16:16

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.