Programul Festivalului Internațional de Animație "Gulliver"

Programul Festivalului Internațional de Animație "Gulliver"
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Teatrul pentru Copii și Tineret "Gulliver" din Galaţi organizează, în a doua jumătate a lunii mai, o nouă ediție a Festivalului Internațional de Animație "Gulliver", care se va desfășura atât la sediul teatrului, cât și în Grădina Publică și pe Faleză, unde vor avea loc activități distractive în aer liber și ateliere de creație pentru toată familia.

Seria spectacolelor de la sediul teatrului va debuta pe 20 mai (prima zi a festivalului - n.r.), la ora 10.00, cu spectacolul "Hansel și Gretel", al Teatrului pentru Copii "Arlechino" din Brașov, reprezentația fiind programată în sala mare a teatrului. Spectacolul "Robot", prezentat de David Zuazoladin (Spania) se va juca în sala Studio, de la orele 11.30 și 18.00. În aceeași zi, de la ora 19.00, "Mateiaș Gâscarul", pus în scenă de Teatrul de Animație "Țăndărică" din București, îşi așteaptă spectatorii în sala mare a teatrului.

Marți, 21 mai, de la ora 10.00, pe scenă vor urca artiștii Teatrului pentru Copii și Tineret "Vasilache" din Botoșani, cu spectacolul "Micul Prinț". A doua zi a festivalului va continua, de la ora 12.00, cu trupa Teatrului de Păpuși "Puck" din Cluj-Napoca, care va prezenta spectacolul "Trei cadouri fermecate", urmând ca de la ora 18.00 gălățenii să se poată bucura de spectacolul "Zaharașka și zăpada uitată", prezentat de Teatrul de Artă din București , iar de la ora 19.00, de "Aventurile lui Săgeată", prezentat de actorii "Teatrului Ion Creangă" din București, în sala mare a teatrului gălățean.

Festivalul va continua miercuri, 22 mai, de la ora 10.00, prima reprezentaţie a zilei fiind spectacolul "Magic Way", jucat de actorii Operei Comice pentru Copii din București. De la ora 11.30, Teatrul pentru Copii și Tineret "Ariel" din Târgu Mureș va juca "Mieunături urbane", iar în după-amiaza aceleiași zile, de la ora 18.00, oaspeții din Mureș vor urca din nou pe scenă, cu "Anotimpuri". De la ora 19.00, actorii Operei Comice pentru Copii vor reveni şi ei în festival, cu "Scufița roșie".

În deschiderea seriei de spectacole de joi, 23 mai, de la ora 10.00 va urca pe scenă Teatrul pentru Copii și Tineret "Merlin" din Timișoara, cu piesa "Extraterestrul care își dorea ca amintire o pijama", apoi, de la 11.30, povestea "Prințesei vrăjite" va fi spusă de actorii Teatrului Republican de Păpuși "Licurici" din Republica Moldova, urmați de actorii de la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț, care, de la ora 18.00, vor juca în "Jurassic". De la ora 19.00, spectatorii o vor întâlni pe "Degețica", prezentată de actorii Teatrului pentru Copii și Tineret "Gulliver" din  Galați.

Începutul de weekend va aduce pe scena gălățeană, vineri, 24 mai, de la ora 10.00, spectacolul "Cuibul de clovni", prezentat de Teatrul pentru Copii și Tineret "Imaginario" din Ploiești, apoi, la ora 11.30, piesa "Rața, moartea și laleaua" va fi pusă în scenă de actorii Teatrului "Magic Puppet" din Cluj-Napoca. De la ora 18.00, este programat "Bench-time stories", interpretat de Bence Sarkandi Theatre of Marionettes, din Ungaria, un spectacol dedicat adulților. De la ora 19.00, Teatrul Mic din București încheie seria spectacolelor zilei cu piesa "Cosmic Latte".

Sâmbătă, 25 mai, în ultima zi a festivalului, actorii de la Teatrul Muzical "Ambasadorii" din București vor urca pe scenă, de la ora 10.00, cu spectacolul "Cutiuța muzicală - aventurile pălăriei fermecate", iar de la ora 11.00, Teatrul israelian "The Key Theatre" va pune în scenă piesa "Don't poke the bear". Festivalul "Gulliver" se va încheia cu reprezentația Teatrului Național "I.L. Caragiale" din București, care le va prezenta spectatorilor gălățeni, de la ora 19.00, "La câțiva oameni distanță de tine".

Ca și anii trecuți, "Viața liberă" este partener media al festivalului şi va prezenta cele mai importante momente ale acestei importante manifestări artistice gălăţene.

Citit 1321 ori Ultima modificare Duminică, 05 Mai 2024 02:46

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro