Jazz și operetă, la Teatrul "Nae Leonard"

Jazz și operetă, la Teatrul "Nae Leonard"
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Vineri, 31 mai, începând cu ora 19.00, iubitorii de jazz sunt invitați, pe scena Teatrului Național de Operă și Operetă "Nae Leonard", la cea de-a XIV-a ediție a seriei "Jazz in The City - Let´s fall in love".

Cu o voce delicată și expresivă, cu accente grave și catifelate, solista Viorica Pintilie va fi acompaniată de muzicieni talentați de jazz: Alexandru Olteanu (pian), Andrei Paraschiv (baterie), Mike Alex (contrabas) și Robert Cozma (trombon). Viorica Pintilie este absolventă a Școlii de Muzică din Chișinău și a unui masterat în cadrul Universității Naționale de Muzică București, secția jazz. De-a lungul timpului, a abordat mai multe stiluri, jazzul fiind cel în care se regăsește cel mai bine. A primit pentru reușitele sale numeroase premii și distincții, cucerind publicul la fiecare apariție.

Duminică, 2 iunie, la ora 18.30, publicul gălățean este invitat să se bucure de un spectacol de excepție pe scena Teatrului "Nae Leonard" - celebra operetă "Vânzătorul de păsări", de Carl Zeller, o bijuterie a genului, care promite să încânte și să amuze spectatorii de toate vârstele.

Prezentată pentru prima dată la Theater an der Wien, pe 10 ianuarie 1891, această operetă a devenit rapid una dintre cele mai populare lucrări ale genului, datorită bogăției melodice și a poveștii pline de farmec și umor. Intriga operetei ne poartă în pitorescul Tirol austriac, unde Adam, un vânzător de păsări, și Cristina, poștărița satului, trăiesc o poveste de dragoste plină de obstacole și neînțelegeri. Cu personaje colorate și situații comice, "Vânzătorul de păsări" reușește să capteze inimile spectatorilor de generații întregi.

Pe scenă, alături de orchestra, corul și baletul teatrului, vor putea fi urmăriţi soliștii: Adrian Mărginean, Lorena Mărginean, Ana Băcanu, Constantin Lupu, Lăcrămioara Crihană, Tudorel State, Dominic Cristea, Valentin Vasopol, Bogdan Baicu, Mirela Stoica, Roxana Șelaru, Nina Homner și Gheorghe Racoviță. La pupitrul dirijoral va fi tânărul dirijor Andreas Schein, din Timișoara.

Citit 977 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Mai 2024 07:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.