Leacuri pentru mahmureală. Cum să îţi revii repede şi sigur!

Leacuri pentru mahmureală. Cum să îţi revii repede şi sigur!
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

„Nu am să mai beau niciodată”! Asta spun toţi cei care, la un moment dat, s-au trezit cu o năucitoare durere de cap şi cu stomacul învârtindu-se ca o cuvă de maşină de spălat.

Primul sfat este ca, dacă îţi vine să vomiţi, să o faci! Aceasta este o modalitate prin care organismul elimină toxinele. Dacă nu poţi supravieţui fără un calmant, atunci alege aspirina sau ibuprofenul. Evită paracetamolul, deoarece îţi poate afecta ficatul, dacă ai băut alcool.

Pentru a reduce groaznica durere de cap, încearcă unul din remediile de mai jos.

Primul pas spre o ameliorare rapidă

Bea un pahar mare cu suc de grepfrut, portocale sau roşii. Sucul de fructe conţine fructoză, care accelerează metabolizarea alcoolului. Dacă eşti consumator de cafea, bea una sau două căni cât mai repede. Cofeina este un vasoconstrictor, adică micşorează diametrul vaselor de sânge cerebrale dilatate. Trebuie doar să nu exagerezi. Ca şi alcoolul, cofeina este un diuretic şi, dacă bei prea multă, te vei deshidrata şi mai tare.

Snackuri pentru recuperare

Odată ce ai trecut peste senzaţia de greaţă, prepară-ţi un castron cu supă de pui. Acesta va înlocui cantităţile de sare şi potasiu pe care organismul le-a pierdut atunci când ai băut.

De asemenea, un milkshake de banane reprezintă o metodă foarte bună pentru a înlocui potasiul şi alte nutrimente pierdute în acea noapte de beţie. Amestecă o jumătate de cană de lapte cu o banană şi cu două linguriţe de miere, într-un blender. Banana este o sursă bună de potasiu, iar mierea este bogată în fructoză.

Pune-te în mişcare!

Deşi instinctul îţi spune să stai în pat, o să te simţi mai bine dacă faci o plimbare scurtă sau ieşi la o alergare. Astfel, vei mări secreţia de endorfine, analgezicele naturale ale organismului. Consumul crescut de alcool reduce cantitatea de endorfine din organism.

Pentru a preveni pe cât posibil mahmureala, bea încet! Organismul metabolizează alcoolul într-un ritm constant de aproximativ 30 de mililitri pe oră. Dacă îi acorzi organismului ceva mai mult timp să îl metabolizeze, la creier va ajunge mai puţin alcool.

Alternează băuturile alcoolice cu apă minerală, suc de fruce şi alte băuturi fără alcool. Evită şampania şi orice băuturi alcoolice carbogazoase (gin tonic şi rom cu cola, de exemplu). Acidul face ca alcoolul să ajungă în sânge mai rapid.

Sursa: csid.ro

Citit 59519 ori Ultima modificare Sâmbătă, 07 Aprilie 2018 14:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.