Adevărul despre maşină, la un click distanţă

Adevărul despre maşină, la un click distanţă
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Numărul de kilometri, gradul de poluare, valabilitatea ITP-ului şi alte date tehnice despre un autovehicul aflat în baza de date a Registrului Auto Român nu vor mai fi, de acum, incerte pentru cei care au o maşină sau vor să cumpere una. De ieri, o aplicație permite posesorilor sau cumpărătorilor de vehicule să verifice, electronic, câteva chestiuni esenţiale şi care pot fi relativ uşor măsluite de vânzătorii de rea-credinţă.

Aplicaţia "istoric vehicul" poate fi accesată de oricine, prin intermediul site-ului oficial al RAR, www.rarom.ro, parcurgând următorii paşi: solicitantul introduce în aplicaţia „istoric vehicul” adresa de email şi numărul de identificare al vehiculului în cauză (seria de caroserie sau şasiu). Aplicaţia va genera un cod de acces, îl va expedia pe adresa de email introdusă şi, după validarea lui, va furniza către aceeaşi adresă de email informaţiile utile pentru deţinătorul sau viitorul deţinător al unui vehicul. Prin intermediul aplicaţiei se pot afla numărul de kilometri înregistraţi la bordul maşinii, regăsiţi în baza de date a RAR sau a staţilor ITP autorizate, existenţa şi respectiv valabilitatea cărţii de identitate a vehiculului, câteva date tehnice şi de identificare, valabilitatea ITP-ului, gradul de poluare. 

Pe viitor, se are în vedere extinderea ariei de informaţii ce vor putea fi verificate prin intermediul aplicaţiei, cele mai interesante ţinând de eventuale daune sau reparaţii care au interesat structura de rezistenţă a vehiculului.  

Citit 3481 ori Ultima modificare Sâmbătă, 23 Martie 2019 17:05

Mai multe din această categorie:

3 comentarii

 • Sâmbătă, 23 Martie 2019 15:00
  192.195.66.***
  Este o ideie buna ,
  Am dorit sa distribui mai departe articolul Dvs.
  Din pacate aplicatia nu functioneaza
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cip
  Vineri, 22 Martie 2019 11:54
  89.121.200.***
  "Adevărul" din titlu nu este chiar... adevărat. Daca cineva aduce din afara o mașină cu 500.000 de km și dusă înapoi la 100.000 km, la prima trecere la RAR va apare că mașina are 100.000 de km. Unealta e folositoare doar pentru mașini rulate exclusiv în România.
  0
  5
  Raportează
 • postat de C
  Vineri, 22 Martie 2019 11:00
  37.120.129.***
  Daca ar si merge ar fi perfect. Dar ca orice lucru in tara asta nu merge din prima si cand va merge va fi inutil
  1
  9
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.