Alege un stabilizator de tensiune pentru a-ți proteja centrala termică

Alege un stabilizator de tensiune pentru a-ți proteja centrala termică
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Sursa foto: https://www.freepik.com/free-photo/worker-repairing-water-heater_23987370.htm#query=heating%20system&position=47&from_view=search&track=sph

Ai auzit vreodată de termenul stabilizator de tensiune? Dacă îți sună cunoscut, însă nu știi exact ce este și cum îl poți folosi eficient, în continuare îți vom prezenta câteva informații interesante despre stabilizatoarele de tensiune și cum le poți utiliza eficient în locuința ta.

Așa cum știi deja, în unele perioade ale anului, fluctuațiile de tensiune electrică sunt inevitabile. Spre exemplu, vara când oamenii utilizează aparate de aer condiționat și scad temperatura în frigider mai mult decât în mod normal sau iarna, când pornesc încălzirea cu ajutorul centralei termice sau când utilizează și alte metode de încălzire, cum ar fi caloriferele electrice sau aerotermele. Toate acestea destabilizează rețeaua electrică, având în vedere că nu este construită perfect din varii motive. Astfel, este necesar să folosești o măsură de precauție care să îți protejeze echipamentele electronice din locuință sau chiar și de la locul de muncă.

Un stabilizator de tensiune are rolul de prelua toate șocurile din rețeaua electrică. Astfel, indiferent de fluctuațiile de tensiune pe care le întâmpina, va furniza echipamentelor electronice din locuință energie electrică la o tensiune constantă, evitându-se astfel diverse defecțiuni. În cazul în care nu știi de unde să îl cumperi, îți recomandăm stabilizator de tensiune de la TimoShop.

Cel mai adesea, stabilizatorul de tensiune se utilizează pentru a proteja centrala termică. Aceasta are un rol extrem de important, în orice anotimp, însă cel mai adesea cauzează neplăceri dacă apar defecțiuni iarna. O centrală termică defectă în timpul iernii poate însemna și câteva zile fără căldură, având în vedere că de cele mai multe ori, reparația poate dura 2-3 zile sau chiar mai mult, în cazul în care ar trebui înlocuite anumite componente care nu se găsesc. Astfel, pentru a scăpa de emoții și de cheltuieli extrem de mari, cu reparația sau chiar schimbarea centralei electrice, ar fi bine să investești într-un stabilizator de tensiune.

În cazul în care ți-am atras atenția și vrei să achiziționezi un astfel de echipament, iată de ce criterii trebui să ții cont:

  • verifică sursa de tensiune: monofazic sau trifazic
  • verifică plaja de tensiune de intrare
  • pentru mai multă siguranță, alege un stabilizator cu AVR (automatic voltage regulator) care ajustează în mod automat tensiunea de intrare
  • puterea stabilizatorului ar trebui să fie cel puțin egală cu puterea totală a echipamentelor pe care le va proteja
  • dacă se întâmplă foarte des variații de tensiune și chiar căderi de tensiune, atunci poți opta pentru un UPS cu baterii sau invertor.

Acum că ai idee cum să alegi stabilizatorul de tensiune pentru locuința ta, probabil te întrebi de unde poți achiziționa unul la un preț excelent. Răspunsul este simplu: din magazinul online TimoShop. Acolo, vei găsi stabilizatoare de tensiune pentru toate bugetele și nevoile. În plus, dacă vrei să mergi la sigur și nu știi ce să alegi, cel mai simplu este să întrebi reprezentanții magazinului, care te vor ajuta să optezi pentru stabilizatorul ideal.

Așadar, alege să îți protejezi centrala termică și celelalte echipamente electrice din locuință, utilizând un stabilizator de tensiune de la TimoShop! (P)

Citit 621 ori Ultima modificare Joi, 26 Ianuarie 2023 12:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.