Predictibilitatea, unul dintre marile atuuri dobândite în urma unui training Process Communication Model!

Predictibilitatea, unul dintre marile atuuri dobândite în urma unui training Process Communication Model!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cunoașterea trăsăturilor de personalitate ale oamenilor cu care interacționezi îți poate oferi beneficii majore atât în mediul de business, cât și în viața personală. Printre acestea se numără posibilitatea de a-ți alege bine colaboratorii sau membrii echipei, deoarece vei ști ce mediu de lucru preferă sau ce reacții pot să aibă în situații de stres.

Pentru a deține astfel de cunoștințe, de real folos se poate dovedi participarea la un training Process Communication Model. Acesta este bazat pe un model pentru analiza personalității creat de doctorul Taibi Kahler pe baza a peste 40 de ani de cercetare și apoi validat de aproximativ un milion de profiluri completate.

Atunci când te gândești să participi la un training Process Communication Model, trebuie să știi, de asemenea, că modelul a avut întrebuințări dintre cele mai diverse, în cadrul unor organizații și companii de renume pe plan mondial. De exemplu, a fost folosit de NASA pentru selecția astronauților, de managerii unor firme care au ajuns lideri de piață în întreaga lume, precum și de politicieni celebri în campaniile electorale.

Ce își propune și pe cine ajută un training Process Communication Model?

Cunoscută de asemenea sub denumirea de PCM, metoda de analiză a personalității folosește o serie de instrumente practice, care fac posibilă determinarea în timp real a trăsăturilor de personalitate ale fiecărui individ, a nevoilor psihologice, a motivațiilor care îi ghidează alegerile și a comportamentului pe care este de așteptat să îl aibă în condiții de stres.

La baza metodologiei se află 6 tipuri de personalitate, pe care le are fiecare persoană. Acestea sunt însă așezate diferit și au intensități diverse, formând astfel arhitectura de personalitate a fiecărui om.

Cursul se adresează, prin urmare, oricărei persoane cu un nivel crescut de interes și de curiozitate referitoare la psihologie, precum și la modul în care oamenii comunică și interacționează. 

Pe plan profesional, trainingul se dovedește extrem de util pentru modularea interacțiunii în procesul de vânzare, în comunicarea interdepartamentală, în leadership, recrutare, precum și în gestionarea situațiilor stresante și a conflictelor.

 

Care sunt etapele unui training Process Communication Model?

Totul începe cu completarea online a unui chestionar de personalitate, ceea ce durează aproximativ 60 de minute. Pe baza răspunsurilor oferite, cursanții vor primi un raport complet cu arhitectura de personalitate, care le permite să se cunoască mai bine pe sine – un pas în lipsa căruia nu este posibilă cunoașterea altora.

A doua etapă a unui training Process Communication Model durează 3 sau 4 zile, timp în care sunt analizate, prin exemple concrete, toate tipurile de personalitate și percepțiile acestora, cu referire la mindset și relații, persuasiune și stilul de management preferat. Prin studii de caz, este aprofundat fiecare tip de personalitate, fiind însușite toate trăsăturile specifice, precum preferințe, puncte forte, mod de a vorbi și comportament în diferite împrejurări. Participanții învață să recunoască aceste trăsături la oamenii cu care interacționează.

A treia etapă constă în teme săptămânale de lucru, realizate pe durata a 3 luni. Fiecare sarcină săptămânală include un chestionar interactiv pentru recapitularea cunoștințelor, realizarea a două profiluri pe baza unor interviuri de pe Youtube, plus un exercițiu practic.

În concluzie, un training Process Communication Model oferă instrumentele necesare atât pentru cunoașterea de sine, cât și a tuturor celor cu care interacționezi pe plan personal și profesional. În acest fel, vei înțelege mai bine oamenii și, într-o anumită măsură, vei reuși să le anticipezi comportamentul, ceea ce îți va oferi avantaje majore! (P)

Citit 418 ori Ultima modificare Luni, 30 Ianuarie 2023 14:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.