Cum pot serviciile SEO să îmbunătățească site-ul tău?

Cum pot serviciile SEO să îmbunătățească site-ul tău?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Serviciile SEO reprezintă o ramură a marketingului digital deosebit de avantajoasă pentru o varietate de business-uri digitalizate, care activează exclusiv sau în mod combinat în lumea Internetului, un mediu ce nu cunoaște aproape nicio frontieră.

Această calitate a mediului virtual – și, anume, ubicuitatea / versatilitatea – înseamnă o perspectivă nemaiîntâlnită până la acest prag al omenirii: până la apariția și dezvoltarea Internetului. Virtual, un brand va avea acces la o audiență (public țintă) extraordinar de diversificată; iar aceasta, la rândul său, va avea acces la o piață de bunuri și servicii extrem de variată.

Însă, simpla existență printr-un site a unui magazin sau a oricărui alt tip de afacere nu va garanta, de la sine, succesul antreprenorial. În fapt, orice magazin online sau pagină web de prezentare, indiferent de anvergura și notorietatea sa, necesită mai mult de atât. Pentru a ajunge și/sau a te menține în vârful topului, atât la propriu, cât și la figurat, este nevoie de implementarea a cel puțin unei tehnici de e-marketing, precum servicii SEO profesionale.

SEO (Search Engine Optimization) presupune optimizarea site-urilor pentru motoarele de căutare (în speță, Google) și constă în:

- auditarea site-ului asociat afacerii;

- research-ul de cuvinte cheie și expresii de căutare;

- crearea / actualizarea arhitecturii de link-uri;

- optimizarea tehnică a site-ului;

- optimizarea on-page și off-page (realizarea de content și backlink-uri) etc.

Pentru că vizează un întreg proces, și nu o simplă campanie, SEO generează rezultate în timp care, totodată, sunt rentabile pe termen lung.

În primul rând, vei beneficia de un site optimizat inclusiv din punct de vedere tehnic. Pentru că factorul UX (User Experience) este esențial în optimizarea SEO modernă, specialiștii cu care vei colabora se vor ocupa inclusiv de detectarea și soluționarea erorilor, prin implicarea în proces a unui programator. De asemenea, aspecte precum design-ul web și latura mobile-friendly a site-ului nu vor fi pierdute din vedere, astfel încât vizitatorul să aibă o experiență cât mai plăcută și intuitivă.

Totodată, site-ul va crește din punctul de vedere al vizibilității privind cuvintele cheie targetate. În plus, vizibilitatea generală a site-ului (brand awareness-ul) va crește automat, întrucât serviciile SEO au ca obiectiv specific creșterea traficului organic.

Pe lângă aceste creșteri, majorarea veniturilor, prin generarea de lead-uri și conversia acestora, reprezintă un alt ajutor al tehnicii SEO. Se presupune că, prin trafic organic, vizitatorii care ajung pe site-ul în cauză vor achiziționa, ulterior, oferta comercială respectivă, într-o măsură ori alta.

Nu în ultimul rând, autoritatea site-ului va crește odată cu implementarea unor servicii SEO de calitate. Aceasta (Domain Authority, DA) este influențată în mod direct de Search Engine Optimization, întrucât factorii ce contribuie la acest scor contau în: numărul total de backlink-uri, calitatea backlink-urilor, numărul de domenii unice care fac referință către site, autoritatea domeniilor care fac referință către acesta ș.a.m.d.

Așadar, serviciile SEO pot îmbunătăți site-ul tău – respectiv, rentabilitatea afacerii pe care o deții – în diferite moduri, scopul final fiind acela de a ocupa poziții fruntașe, chiar #1, în paginile cu rezultate de căutare returnate de Google (SERPs).

 

Citit 410 ori Ultima modificare Luni, 20 Februarie 2023 10:29