Top 5 ceaiuri pe care trebuie să le încerci în 2023

Top 5 ceaiuri pe care trebuie să le încerci în 2023
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Toată lumea merită o ceașcă bună de ceai. Dacă ești la început de drum în ceea ce privește consumul de ceai, s-ar putea să te simți copleșit de varietatea aromelor și a tipurilor de ceai. Vestea bună? Odată ce vei porni pe drumul descoperirii varietăților de ceai favorite, vei avea șansa de a găsi bucuria în frunzele de ceai și de a gusta cele mai rafinate și unice arome pe care le pot oferi anumite sortimente.

Câte ceaiuri există?

Tot ce putem să spunem este că o viață întreagă nu ar fi suficientă pentru a încerca toate ceaiurile existente în lume. Ai avea nevoie de mai mult de 130 de ani pentru a încerca câte un tip de ceai pe zi în parte. Și nicio grădină nu produce doar un singur tip de ceai. Pune pe listă o mulțime de regiuni de ceai, țări, sortimente, tipuri de frunze și perioade de recoltare și diferite plante de ceai și ai putea cu ușurință să îți dedici viața descoperirii tuturor ceaiurilor. Oricât de minunată ar fi această viață, tot ar trebui să faci o selecție.

Și exact asta am făcut. Iată selecția noastră a celor mai interesante ceaiuri de la Vedda pe care orice iubitor de ceai ar trebui să le încerce cel puțin o dată în viață:

  1. Ceai negru Earl Grey

Nu există un amestec de ceai parfumat mai popular decât Earl Grey. Mai mult, în ultima vreme, infuziile de ceai disponibile în ambalaje mai sofisticate cuceresc încet-încet inimile multor băutori de ceai. Ceai infuzie la tub Evolet Selection de la Vedda este unul dintre acestea - blând, delicios și parfumat într-un ambalaj de excepție.

  1. Ceai Rooibos

Rooibos este un ceai de plante cu o aromă unică de pământ, cu zero cofeină, plin de antioxidanți și produs doar în Africa de Sud. În mod normal are o culoare foarte intensă. Cu toate acestea, dacă nu știi ce aromă să încerci pentru prima dată, alege Lemon Dream Evolet Selection. Conține o selecție delicată de rooibos (79%), lemongrass (12.5%), coajă de portocale și petale galbenele.

  1. Masala Chai

Liniștitor, dulce și lăptos, Masala chai este mai mult decât un simplu ceai. Mai puternic decat ceaiul verde, însă puțin mai slab decât o cafea, Masala Chai a reușit să câștige repede popularitatea în rândul iubitorilor de ceai. La fel ca țara sa de origine, acest ceai tradițional indian este un ceai al contrastelor care reușește sa dea consumatorului într-o singură ceașcă cele mai renumite condimente ale Orientului, prin ingrediente precum ceai negru, aromă fină de vanilie și miere, bucăți de ghimbir, scorțișoară, cardamom, cuișoare.

  1. Ceai verde

Ceaiul verde și ceaiul negru aparțin aceleiași familii de plante. Procesul de preparare a ceaiului decide culoarea acestuia. În funcție de tipul de ceai verde pe care îl alegi, gustul variază de la dulce, amar sau floral. De exemplu, ceaiul verde Sencha își are originile în îndepărtatul ținut nipon și spre deosebire de ceaiul verde chinezesc are o culoare mai verzuie și un gust mai vegetal, iar aceste aspecte sunt date de metoda de oprire a oxidării. Aroma ceaiului verde Sencha este foarte asemănătoare cu cea a algelor.

  1. English Breakfast

Aceasta este una dintre cele mai populare arome de ceai și este un amestec de diferite ceaiuri originare din Kenya, Assam și Ceylon. Gustul său este îmbunătățit prin adăugarea de lapte și zahăr.

Aceste sortimente diferite de ceai vor dicta starea ta de spirit în fiecare zi din acest an! Descoperă, încearcă și stabilește care este ceaiul tău favorit!

 (P)

Citit 412 ori Ultima modificare Vineri, 17 Februarie 2023 10:17