10 seriale care te vor ajuta să înveți limba engleză

10 seriale care te vor ajuta să înveți limba engleză
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procesul de învățare al unei limbi străine este mult mai ușor atunci când te distrezi, și ce modalitate mai bună de a-ți petrece timpul există decât vizionarea filmelor și serialelor în limba engleză? Uitându-te la filme vei auzi pronunția corectă a cuvintelor, iar dacă pornești subtitrările tot în limba engleză – vei memora mai ușor scrierea acestora. Astfel, ieși în dublu avantaj! În cazul în care ești la început, și vrei să apelezi totuși un curs de limba engleză, recomandarea noastră este Burlington English. Aceștia au cursuri acreditate, cu profesori calificați, în grupuri mici și, poate cel mai important, se desfășoară exclusiv online.

În zilele noastre, întâlnim engleza peste tot: în cărți, reviste, muzică, afișe, reclame, și mai ales în filme și seriale. Există nenumărate filme în care se vorbește limba engleză pe internet: de descărcat, online, sau pe site-urile de streaming; trebuie doar să te decizi ce gen preferi și ce fel de filme și seriale te captivează și vrei să urmărești. Iată o listă cu câteva seriale cu care îți poți exersa engleza americană:

  1. Friends

Serialul „Friends” este emblematic, și există șanse să-l fi urmărit deja cu subtitrări în limba română. În acest caz, dacă deja l-ai vizionat, provoacă-te singur și uită-te la „Friends” cu subtitrări în limba engleză. În acest fel, vei ști deja ce s-a întâmplat în mare, și vei identifica toate cuvintele necunoscute, ca mai apoi să cauți traducerea lor.

  1. Grace and Frankie

Grace and Frankie urmărește povestea unei prietenii puțin probabile dintre două femei mai în vârstă, după ce soții lor le părăsesc. Nu numai că acest serial este complet hilar și drăguț, dar are și episoade foarte scurte, ceea ce face mai ușor de învățat limba engleză.

  1. Brooklyn 99

Brooklyn 99 este o întorsătură distractivă a unui „show polițienesc” american obișnuit. Este o comedie, formată din episoade scurte de 30 de minute și personaje adorabile. Serialul ar putea fi puțin greu de înțeles la început, dar după sezonul unu, vei vorbi ca un adevărat „Brooklynite”.

  1. Stranger things

Probabil că ai auzit de serialul SF captivant, Stranger Things, dar te-ai gândit să îl vizionezi oare în limba engleză? Unele cuvinte din argou ale copiilor ar putea fi puțin greu de înțeles, dar în general, copiii vorbesc mult mai lent și clar decât adulții, ceea ce face serialul ușor de urmărit din prisma asta.

  1. Russian Doll

Când Nadia este prinsă într-o buclă Groundhog Day, ajunge să învețe multe despre ea și despre oamenii din jurul ei. Deși aceasta ar putea fi o alegere bizară pentru un serial care să te ajute să înveți limba engleză, povestea repetitivă face de fapt această serie mult mai ușor de înțeles; și să nu uităm faptul că poate crea dependență!

  1. Modern Family

Ca și în cazul „Stranger Things”, cel mai bun lucru despre învățarea limbii engleze cu Modern Family este că majoritatea distribuției sunt copii. Cu copiii vorbind mult mai încet și folosind un vocabular mai simplu, îți va fi ușor să înveți engleza cu acest spectacol hilar. Distribuția îi explică, de asemenea, o mulțime de fraze în engleză columbienei Gloria (interpretată de Sofia Vergara).

Câteva seriale care te vor ajuta să exersezi engleza britanică:

  1. The Crown

Ce modalitate mai bună de a învăța „engleza reginei” decât de la regina însăși? Crown urmărește viața reginei Elisabeta de la încoronare până în vremurile moderne, în timp ce ea se confruntă cu presiunile vieții din familia regală. Nu numai că vei primi un accent britanic incredibil de elegant, dar vei învăța și multe despre istoria monarhiei britanice.

  1. Downton Abbey

La fel ca și The Crown, dacă ți se pare că „engleza reginei” este cel mai ușor de înțeles, atunci Downton Abbey este serialul TV perfect pentru tine. În ciuda faptului că este plasat în Yorkshire, toate personajele vorbesc cu accente britanice elegante, ceea ce face ușoară urmărirea intriga serialului.

  1. Killing Eve

Killing Eve este o dramă de spionaj intensă și captivantă, care a câștigat mai multe premii atât la BAFTA, cât și la Globurile de Aur. Dar în afară de asta, cu Sandra Oh (Grey's Anatomy) vorbind cu un accent clar, canadian și Jodie Comer vorbind încet, cu un ton belgian, este, de asemenea, un prilej foarte bun pentru a începe să-ți îmbunătățești vocabularul în limba engleză.

  1. Call the Midwife

Call the Midwife urmărește viețile moașelor britanice din anii 1950 și se ocupă de o mulțime de probleme cu care s-au confruntat femeile britanice în secolul al XX-lea. Distribuția vorbește clar și lent, ajutându-te să înțelegi povestea – în plus, vei afla și multe despre istoria Regatului Unit.

Prin urmare, dacă îți dorești să înveți limba engleză printr-o metodă distractivă, vizionarea serialelor poate fi una dintre ele. Te sfătuim să alegi seriale cu episoade scurte, astfel încât să nu fii prea copleșit de tot noul vocabular. De asemenea, urmărește episoadele cu subtitrări în engleză, și nu în română. Citirea și ascultarea concomitentă este cea mai bună modalitate de a-ți face creierul să absoarbă cuvinte noi. Și, nu îl ultimul rând, nu te opri încontinuu să cauți cuvinte pe care nu le înțelegi, deoarece acest lucru te va împiedica să te bucuri de intrigă; însă, încearcă să afli sensul cuvântului sau sintagmei din context.

(P)

Citit 1277 ori Ultima modificare Vineri, 17 Martie 2023 10:15