METEO. Ploi în aproape toată țara, până joi seara

METEO. Ploi în aproape toată țara, până joi seara
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare privind intensificări ale vântului și precipitații moderate cantitativ în aproape toată țara, până în seara zilei de joi.

De miercuri, de la ora 16.00, până joi, ora 20.00, precipitațiile se vor extinde treptat dinspre vest și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. Vor fi ploi, iar în noaptea de miercuri spre joi (15/16 martie) și în prima parte a zilei de joi pe dealurile vestice, dar și în zonele mai joase din Maramureș, Transilvania și nord-vestul Moldovei se vor semnala și lapovițe și ninsori.

La munte, din seara zilei de miercuri vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent în Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali. Pe alocuri, cantitățile de apă vor depăși 10-15 l/mp.

Vântul va avea intensificări temporare în regiunile vestice, iar din dimineața zilei de joi și în cele estice, sud-estice, precum și pe crestele montane, cu viteze în general de 45-55 km/h.

O alertă Cod galben, care intră în vigoare miercuri la ora 18.00 și expiră joi la ora 18.00, anunță intensificări ale vântului în județele Satu Mare, Bihor, Arad, Caraș-Severin și Timiș.

Local și temporar, mai ales în zona de câmpie din Crișana și Banat, vor fi intensificări ale vântului cu viteze de peste 55-60 km/h.

 

 

 

Citit 493 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Martie 2023 12:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.