ANRE a simplificat facturile la gaze și energie electrică

ANRE a simplificat facturile la gaze și energie electrică
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aprobat noi reglementări care vin în sprijinul clienţilor finali casnici, simplificând modelul facturilor la energie electrică și gaze.

Modelul simplificat al facturii de energie electrică va conţine: date de identificare şi contact ale furnizorului şi ale clientului, data de încetare a contractului (la cele pe perioadă determinată), perioada de facturare, cantitatea totală de energie electrică facturată, preţul final facturat, valoarea totală de plată, data scadentă a plăţii, TVA.

În ceea ce privește modelul simplificat al facturii la gaze, aceasta va avea pe prima pagină următoarele informații prioritare: datele de identificare şi de contact ale furnizorului şi ale clientului final, data de încetare a contractului (dacă acesta este încheiat pe perioadă determinată), numărul şi data emiterii facturii, data de începere şi de sfârşit a perioadei de facturare, consumul de gaze naturale facturat, termenul scadent de plată, obligațiile de plată neachitate, dacă este cazul, valoarea totală de plată cu TVA.

În cazul în care furnizorul emite factura pentru o perioadă de facturare mai mare decât cea prevăzută în contract sau stabilită conform reglementărilor în vigoare, acesta este obligat să eşaloneze la plată sumele datorate de către client, pe o perioadă cel puţin egală cu perioada de facturare pentru care a fost emisă factura, fără a percepe penalităţi.

Celelalte elemente necesare înţelegerii de către client a facturii sunt prezentate în anexa la factură şi au scopul de a ajuta clientul casnic în optimizarea propriului consum de energie electrică sau de gaze naturale.

Citit 1614 ori Ultima modificare Marți, 21 Martie 2023 09:29

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de Am simplificat-o de tot
    Sâmbătă, 18 Martie 2023 10:06
    109.166.134.***
    ,,ANRE a simplificat facturile.....'' confirm titlului, asta dacă primim facturile, asta da simplificare. Cel puțin la Hidroelectrica a reușit ,,simplificarea'', neprimind factura la energie electrică timp de opt luni. Vorba aia, ,,bă, ești prost, bă ești nebun ?''. Hai, cu puțin efort, facem anul f
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.