Ușurează-ți munca în grădină cu o motocoasă și alte echipamente performante

Ușurează-ți munca în grădină cu o motocoasă și alte echipamente performante
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe măsură ce zilele devin mai lungi și temperaturile cresc, este timpul să acordăm din nou grădinilor noastre îngrijirea și atenția de care au nevoie. Fie că este vorba de îndepărtarea buruienilor, tăierea gardului viu, prima tundere a gazonului sau îngrijirea grădinii cu legume, acum este cu adevărat momentul să profitați că ziua este mai lungă și să rezolvați toate sarcinile care s-au adunat pe lista cu lucruri de făcut în grădină.

De la mașini de tuns iarba, motocoase, scarificatoare și până la drujbe și motocultoare, toate aceste echipamente performante vă pot ușura sarcinile în afara casei. Veți avea de ales dintre echipamente manuale, electrice, pe benzină sau cu baterie – cert este însă că astfel de echipamente vă ajută să rezolvați toate sarcinile anevoioase într-un timp cât mai scurt. 

Iată cum vă puteți pregăti grădina după o iarnă lungă și grea:

Alegeți cea mai potrivită drujbă

Când vine vorba de alegerea celei mai potrivite drujbe, va trebui să aveți în vedere varietatea de dimensiuni și niveluri de putere, dar și activitățile pe care doriți să le efectuați cu ea. De exemplu, dacă doriți să abordați sarcini mici de grădinărit, cum ar fi curățarea crengilor, este recomandat să optați pentru o drujbă de dimensiuni  mai mici, cu un design compact și cu un motor mai mic. Pentru sarcini mai solicitante, cum ar fi tăierea buștenilor, alegeți cea mai eficientă drujbă, cu o dimensiune mai mare și cu un motor mai puternic. Totuși, luați în considerare că modelele pe benzină sunt mai grele, mai dificil de gestionat și necesită o prindere fermă.

Sursa de imagine: ambrozinio / Shutterstock.com

De asemenea, va trebui să vă gândiți la dimensiunea barei de care veți avea nevoie pentru a aborda sarcinile de pe listă. În timp ce majoritatea drujbelor electrice au o lungime a barei de 25-50 de cm, drujbele pe benzină sunt de obicei mai mari. Pentru lucrări de întreținere ușoare și frecvente, veți dori o drujbă rapidă, ușoară și accesibilă, pe care o puteți conecta la priză și pe care o puteți porni prin simpla apăsare a unui buton. Dar, pentru lucrări mai mari, s-ar putea să preferați portabilitatea pe care v-o oferă o drujbă pe benzină. Ușor de manevrat, drujba pe benzină elimină riscul ca firele și cordoanele să vă stea în cale. Dacă veți opta pentru o astfel de drujbă, va trebui să îi schimbați uleiul în mod regulat și să îi păstrați lanțul curat și ascuțit.

Îngrijiți-vă grădina cu o motocoasă eficientă

După o iarnă lungă și umedă, prima tăiere a gazonului anunță venirea primăverii. Nu uitați să începeți noul sezon cu cea mai eficientă motocoasă, echipată cu o lamă ascuțită și dezinfectată. Prima tăiere se va efectua mai superficial, urmând apoi să coborâți înălțimea lamei pe măsură ce sezonul avansează. Pentru lucrări de tăiere în spații mai restrânse, pe lângă garduri sau de jur-împrejurul magaziei, a leagănului sau a grătarului, vă puteți baza pe precizia unui trimmer.

Gama de mașini de tuns iarba, motocoase și trimmere este deosebit de cuprinzătoare, incluzând o varietate de echipamente cu diverse caracteristici precum tăiere și colectare, descărcarea rapidă din spate sau pe laterală, opțiunea de mulcire sau opțiuni diferite de alimentare, variind de la cele cu fir, fără fir și până la cele alimentate cu benzină. 

În cele din urmă, nu uitați cât de important este să scarificați sau să greblați gazonul  pentru a îndepărta iarba moartă, mușchiul, crenguțele, frunzele vechi și alte particule putrezite, astfel încât aerul, lumina și apa să pătrundă și să contribuie la sănătatea și frumusețea spațiului exterior. 

(Sursa de imagine preview : jarizPJ / Shutterstock.com)

(P)

Citit 345 ori Ultima modificare Marți, 02 Mai 2023 14:45