Coduri, portocaliu și galben, de inundații până luni

Coduri, portocaliu și galben, de inundații până luni
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a prelungit Codul portocaliu și Codul galben de inundații până luni, în zone care includ și Galațiul.

Astfel, codul portocaliu se prelungește și se extinde până luni, la ora 14:00. În acest context, vor fi afectate râuri din bazinele hidrografice: Someșul Mare (județul Bistrița Năsăud), Someșul Mic (județele Bihor și Cluj), Crișul Alb (județele Hunedoara și Arad), Arieș, Târnava Mică (județele Harghita, Mureș și Alba), Târnava Mare (județele Harghita, Mureș, Brașov, Sibiu și Alba), Mureș (județele Alba, Cluj, Sibiu, Hunedoara și Arad), Bega (județul Timiș), Timiș (județele Caraș Severin și Timiș), Olt (județele Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Vâlcea și Argeș), Ialomița (județele Dâmbovița, Prahova și Ilfov), Prahova (județul Prahova), Bistrița (județele Suceava, Harghita, Neamț și Bacău), Trotuș (județele Harghita, Bacău, Neamț, Covasna și Vrancea), Putna (județul Vrancea), Râmnicu Sărat (județele Vrancea și Buzău), Bârlad (județele Vaslui, Bacău, Vrancea și Galați), Buzău (județele Brașov, Covasna, Buzău și Prahova), Siret (județele Vrancea și Galați), Prut (județele Vaslui și Galați) și râurile din Dobrogea (județele Constanța și Tulcea).

De asemenea, a fost actualizat și Codul galben, cu valabilitatea până luni, 26 iunie, la miezul nopții. În acest interval vor fi afectate anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crișul Alb, Mureș, Bega, Timiș, Bârzava, Caraș, Nera, Cerna, Desnățui, Jiu, Olt, Vedea, Argeș, Ialomița, Siret, Prut și râurile din Dobrogea.

Avertizarea hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte severe de inundații locale, care se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din județele: Alba, Sibiu, Hunedoara, Harghita, Covasna, Bacău, Vrancea și Galați.

Citit 1550 ori Ultima modificare Joi, 29 Iunie 2023 12:15

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.