Restricții de viteză în Regionala CFR Galați, din cauza caniculei

Restricții de viteză în Regionala CFR Galați, din cauza caniculei
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Compania Națională de Căi Ferate „CFR" SA informează că, în zilele de 25 și 26 iulie, din cauza temperaturilor extreme de 39-42 de grade Celsius care se vor înregistra pe raza mai multor județe, aflate sub incidența avertizărilor de tip Cod roșu și Cod portocaliu, traficul feroviar pe anumite intervale de cale ferată de pe raza Regionalelor CF Galați, București, Craiova, Timișoara, Iași și Constanța se va desfășura în condiții speciale.

Astfel, se va reduce viteza de circulație a trenurilor, doar în anumite intervale orare, pe segmentele de cale ferată unde temperatura la nivelul șinei ajunge și chiar depășește 50 de grade Celsius.

„Reducerea vitezei de circulație în condiții de vreme caniculară reprezintă una dintre principalele măsuri aplicate de orice sistem feroviar, în vederea derulării traficului în condiții de siguranță în zonele aflate sub avertizare de temperaturi extreme”, precizează CFR SA.

Compania menționează faptul că, în intervalele orare în care temperatura în aer depășește deja 37 de grade, personalul de întreținere a infrastructurii feroviare efectuează permanent revizii suplimentare pe rețea, prin verificarea directă a căii, măsurarea și înregistrarea permanentă a evoluției temperaturilor la nivelul șinei. În perioadele în care temperatura în șină pe anumite intervale de stații depășește 50 de grade, se reduce viteza de circulație a trenurilor, în medie cu 20-30 km/h față de viteza normală.

Potrivit CFR, operatorii de transport feroviar de călători dispun de date actualizate pentru a informa pasagerii din trenurile aflate deja în circulație sau care urmează să circule în ziua respectivă despre condițiile de trafic.

Citit 1075 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Iulie 2023 19:52

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de Ciclop
    Marți, 25 Iulie 2023 19:50
    5.14.139.***
    La trenurile de marfa viteza medie era de 15 km/h, daca o mai reduci cu 20-30 km/h deja te intorci inapoi cu viteza mai mare decat veneai
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.